BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Darilo za nosečnico

 • Čas branja Čas branja: 4 minute
darilo za nosecnico

Ameriški trend t.i. babyshowerjev, zabav pred rojstvom otroka, se je dodobra zasidral tudi že na slovenskih tleh. Vedno več bodočih mamic se odloči, da bodo pred rojstvom otroka pripravile zabavo.

Zabavo, kjer se bodo skupaj s svojimi najbljižjimi prijateljicami še zadnjič poveselile, preden nastopi novo, še lepše življensko obdobje. Nekaterim bodočim mamicam pa zabavo pred rojstvom otroka organizirajo tudi prijateljice. Pogosto je to zabava presenečenja. 

Pri organizaciji takšne zabave presenečenja moramo biti pozorni na kar veliko stvari in dobro premisliti vse detajle, da bo bodoča mamica res navdušena. Pripraviti moramo seznam povabljenih in pri tem paziti, da ne povabimo koga, ki ga nosečnica ne želi na zabavi oziroma da ne pozabimo koga, ki si ga želi. Poskrbeti moramo za pijačo in prigrizke, pripraviti različne naloge ali igre ter izbrati darila.

Izbira darila za nosečnico je pogosto ena izmed težjih izbir. Vedno si želimo kupiti nekaj lepega in uporabnega. Nekaj, kar bodoča mamica še nima oziroma si želi, pa si sama tega morda ne more privoščiti. Za lažjo izbiro smo pripravili seznam lepih in praktičnih daril za obdarovanje bodoče mamice.

Izbira pravega darila 

Ni nujno, da nosečnici kupimo darilo, ki je namenjeno novorojenčku. Lahko izberemo darilo, ki je namenjeno zgolj bodoči mamici in ji bo olajšalo prehod v novo vlogo. Menimo, da je najboljša kombinacija obojega. Torej, darilo za novorojenčka in darilo za nosečnico oziroma bodočo mamico.

Darila za nosečnico

 • Pedikura, manikura ali masaža za nosečnice: tega bi bila zagotovo vesela vsaka bodoča mamica. Osebna nega je z vse večjim trebuščkom vedno bolj otežena, zato ji bo bon za kozmetičarko prišel zelo prav. Sproščujoča masaža pa jo bo pomirila in ji dala svežo energijo za nove podvige.
 • Nosečkin in dojenčkov dnevnik: za zapisovanje najlepših trenutkov in spominov.
 • Majica ali spalna srajca za dojenje: darilo, ki bo novopečenim mamicam gotovo olajšalo hranjenje otroka.
 • Previjalni nahrbtnik: le katera bodoča mamica ne bi bila vesela trendovskega previjalnega nahrbtnika, ki je hkrati uporaben in moden. Priporočamo usnjenega, saj se ta zlahka obriše, če se umaže.
 • Blazina za spanje in dojenje:v nosečnosti služi za lažje spanje, kasneje pa je v pomoč pri dojenju.
 • Profesionalno fotografiranje: nosečniško fotografiranje ali fotografiranje ob rojstvu otroka je zagotovo eno izmed lepših in boljših daril, saj si vsaka mamica želi čim več spominov na to lepo obdobje in fotografije so idealne za ohranjanje spominov, saj z njimi lahko ujamemo najlepše trenutke.
 • Knjiga: lahko podarimo kakšno knjigo, ki se nanaša na tematiko nege in vzgoje otroka, lahko pa podarimo tudi roman ali lepo zgodbo, ki bo bodoči mamici krajšala odštevanje zadnjih dni do poroda.
 • Čokolada ali čokoladna torta: vsi vemo, da imajo nosečnice malo večji apetit, zato bo tudi dobra čokolada odlična izbira. Pri Mojačokolada.si imamo na voljo personalizirane čokolade, ki jih lahko oblikujete po svojih željah, različne bonboniere in tudi veliko izbiro zdravih čokolad.

Darilo za dojenčka

 • Gnezdece: gre za blazino, ki dojenčku nudi varnost, udobje in oporo ter s tem omogoči lažji prehod iz maminega trebuščka v otroško zibelko. Uporablja se lahko za spanje, crkljanje, kot igralno površino ali pa previjalno podlago.
 • Bodiji s šaljivimi napisi: ker luštnih oblačilc ni nikoli dovolj.
 • Urice pravilnega rokovanja z dojenčkom: kupimo lahko bone za praktične in izobraževalne delavnice ali individualne ure z obiskom na domu.
 • Bownova terapija: gre za nežno terapijo, ki pomaga ublažiti dojenčkove krče, zmanjša nemir, sprošča mišično napetost, pomaga pri razvoju prebavnega sistema, …
 • Personalizirana knjiga: lepo darilo, ki ni le igrača, ampak se jo lahko shrani kot lep spomin.
 • Kuhalnik in soparnik za pripravo dojenčkove hrane: uvajanje goste hrane večini mamic predstavlja kar velik izziv, zato jim bo kuhalnik v veliko pomoč.
 • Tetra pleničke: le teh ni nikoli dovolj in so, sploh v prvih mesecih, zelo priročne.
 • Komplet za odtis dlani ali nogic: da bodo spomini na male rokice in nogice ostali večni.
 • Kartice za fotografiranje ob prelomnih dogodkih: z njimi lahko na ljubek način ovekovečimo vse pomembne dogodke v prvih mesecih otrokovega življenja.
 • Počivalnik ali gugalnik za dojenčka:ena izmed dražjih stvari, ki si je veliko mamic ne more privoščiti, zato je to lahko idealno darilo za babyshower, v kolikor se odločimo za skupen nakup darila.

Ne smemo pa pozabiti, da nobeno darilo ni toliko vredno kot prijateljstvo in podpora na novi življenjski poti. Prepričani smo, da bo mamici veliko pomenilo že to, da jo večkrat pokličemo in povprašamo, kako se počuti, da ji delamo družbo na sprehodu z dojenčkom ali pa da ji ponudimo pomoč pri pospravljanju stanovanja in pripravi kosila, saj ob majhnem otročku velikokrat zmanjka časa za gospodinjska opravila.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno