BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Darilo za mamo

  • Čas branja Čas branja: 4 minute
darilo za mamo

Mama je ena sama. Je tista oseba, ki nam vedno priskoči na pomoč in nas ima ne glede na vse neizmerno rada. Z darilom, pa naj bo to za rojstni dan, god, materinski dan ali dan žena, ji moramo pokazati, kako posebna ženska je in kako jo imamo radi.

Čeprav svojo mamo načeloma dobro poznamo, je ob nakupu darila večkrat prisotna dilema, saj ne vemo, kaj si zares želi. Če jo povprašamo, bo najverjetneje odvrnila, da ima že vse in da ničesar ne potrebuje. Točen odgovor bomo tako težko dobili, saj mame svojim otrokom le s težka povedo, kaj si želijo. V pomoč smo pripravili seznam s predlogi za darila, ki bi se jih razveselila skoraj vsaka mama.

Darilo za mamo

Kot pri nakupu vsakega darila, moramo tudi tokrat razmisliti, kaj mama rada počne, kakšni so njeni hobiji, življenjski stil. Če je najraje v zavetju svojega doma, potem ji ne kupi letalske karte za na drug konec sveta (razen, če si tega želi). Če raje vrtnari kot bere, potem knjige ne bodo prava izbira. Če se že nekaj časa trudi izgubiti par odvečnih kilogramov, ji raje kot klasično čokolado podari kakšno izmed čokolad brez dodanega sladkorja.

  • Sprostitev: masaža, savna, manikura, pedikura … Izberi nekaj, v čemer bo tvoja mama uživala in se bo lahko sprostila.
  • Dobra knjiga ali naročnina na revijo: če rada prebira knjige, potem z nakupom knjige ne moreš zgrešiti. Lahko tudi poskušaš ugotoviti, katera revija je njena najljubša in ji podariš polletno ali pa kar celoletno naročnino.
  • Tečaji: če veš, da se že dolgo želi naučiti šivati, ji podari šiviljski tečaj. Možnosti za različne tečaje je veliko, od plesnih, umetniških do bolj športno obarvanih.
  • Grafike: lepo darilo so tudi uokvirjene grafike s citati za mamo.
  • Kuhinjski pripomočki: redke so mame, ki ne kuhajo, zato jo bodo pripomočki za kuhanje gotovo razveselili. Lahko ji kupiš kakšno novo posodo, serviete, modelčke za piškote … Lahko pa ji podariš tudi novega kuhinjskega robota, ki ji bo prihranil kar nekaj časa in energije. 
  • Družinsko fotografiranje: rezerviraj fotografa in naredite družinske fotografije, ki bodo najlepši spomin na njen rojstni dan. Ne pozabi rezervirati tudi frizerja in ličenja, da bo na dan fotografiranja kar žarela in se bo dobro počutila v svoji koži.
  • Fotoknjiga ali foto album: le katera mama ne prelista rada foto albuma in se ob tem spominja lepih dni. Naredi ji fotoknjigo ali foto album ter vključi vse najlepše fotografije.
  • Personalizirano darilo: če pogosto pije kavo ali čaj, ji kupi šalčko s posvetilom, tako da se bo ob vsakem pitju spomnila nate. Če je ljubiteljica čokolade, pa ji podari personalizirano čokoladno bonboniero ali pa čokoladno tablico, kjer lahko sam izbereš njene najljubše okuse in posipe. 

Čas je najlepše darilo

Čeprav so vsa zgoraj zapisana darila super in se jih bo tvoja mama gotovo razveselila, bo zanjo gotovo najlepše darilo, če si vzameš čas in ga preživiš skupaj z njo. Pa ne samo za njen rojstni dan in praznike … Vzemi si čas tudi na čisto navadne dni. Starejši kot smo, manj imamo časa, manj se družimo s svojimi mamami, zato ji bo takšno darilo zagotovo največ pomenilo, saj je vsaki mami družba njenih otrok neprecenljiva.

Organiziraj kakšno skupno aktivnost, da bo svoj rojstni dan preživela v svoji najljubši družbi - družbi svojih otrok in najbližnjih. Ena izmed super idej je, da jo pelješ na izlet. Slovenija je čudovita in lepih lokacij kar ne zmanjka, zato je možnosti za lep izlet ogromno. Lahko jo pelješ na Kras na degustacijo vina in pršuta, na sprehod ob morju ter na na slastno morsko kosilo, v Prekmurje na božanske prekmurske dobrote, na Bled na kremšnito ter na čudovit razgled z gradu … Tudi izlet v naravo je lahko krasno doživetje. Ali pa skupaj obiščita kakšno predstavo v gledališču, mogoče stand up ali pa poglejta dober film v kinu.

Lahko tudi doma organiziraš manjšo zabavo presenečenja. Povabi njene najdražje, nakupi pijačo in pripravi hrano ter na koncu ne pozabi vsega pospraviti. Tako bo lahko mama samo uživala v dobri družbi in ji ne bo treba ničesar pripraviti ali postoriti.

Ne pozabi pa, da je misel tista, ki največ šteje in da so mame zelo vesele že samo, če se spomnimo na njihov osebni praznik. Najlepše darilo je vedno tisto, ki ga poklonimo iz srca.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno