Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Darilo za 50 obletnico poroke

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
darilo za 50 obletnico poroke

50 obletnica poroke, imenovana tudi zlata poroka, je res poseben in častitljiv dogodek.

Zato mora biti darilo za 50 obletnico poroke premišljeno, posebno in skrbno izbrano. Preživeti skupaj pol stoletja zakona ni kar tako in le redkim je usojeno oziroma imajo srečo, da lahko doživijo ta dan.

Kaj si navadno želijo pari, ki so skupaj že 50 let? Ponavadi ničesar materialnega, le zdravje in da bi lahko skupno življenje uživali vsaj še do tako imenovane diamantne poroke, ki je deset let kasneje, torej ob 60 obletnici poroke. Kaj torej podariti zakoncema, da ju bo razveselilo in jima narisalo nasmeh na obraz ter hkrati proslavilo ta poseben dan, ko obeležujeta pol stoletja skupnega zakona? Podarite jima predvsem čim več svoje ljubezni in svojega časa. Družite se z njima, praznujte in čim lepše preživite skupni čas.

Če nimate ideje za darilo, smo vam spodaj zapisali nekaj zanimivih idej za darila ob 50 obletnici poroke.

Portret

eno izmed lepših daril je portret. Lahko podarite potrtret zakoncev v mladih letih, ko sta bila še par, portret narejen na podlagi njune poročne fotografije ali njun portret v zrelejših letih. Gotovo se bosta razveselila tudi skupnega družinskega portreta ali portreta svojih vnukov in pravnukov.

Družinsko fotografiranje

Najemite profesionalnega fotografa in pojdite na družinsko fotografiranje. Gotovo se boste veliko smejali in uživali v skupnem družinskem fotografiranju. Za spomin pa boste dobili čudovite fotografije, ki jih dajte nato uokviriti in jih obesite v stanovanje zlatoporočencev.

Fotoknjiga ali foto album

Še eno lepo darilo, ki ostane v trajen spomin. A ni nekaj najlepšega, ko v roke vzameš album s fotografijami, ga prelistaš in se spomniš na vse trenutke, ki jih je za vedno ujel fotoaparat? Ko ponovno podoživiš vse lepe spomine. S fotoknjigo ali albumom zato gotovo ne boste zgrešili. V album lahko date samo fotografije zakoncev- vse od njunega otroštva do zrelejših let ali pa fotografije zakoncev in fotografije njune družine, otrok, vnukov in pravnukov. Zraven pa jima lahko podarite še čokoladno bonboniero ali čokoladno vino.

Vikend paket v toplicah

Če sta zakonca dovolj zdrava in dovolj pri močeh, da se lahko odpravita na krajši dopust, potem bodo toplice super izbira. Malo bosta lahko uživala v drugem okolju, vsaj nekaj dni jima ne bo treba kuhati, lahko se bosta prepustila razvajanju in uživanju.

Družinski izlet

Če slučajno veste, da si želita zakonca obiskati kakšen kraj, na katerega ju vežejo posebni spomini, potem ju za darilo odpeljite tja, da ponovno obudita svoje spomine. Če ne veste, kateri kraj jima je še posebej pri srcu, potem izberite katerikoli del Slovenije, ki jima bi bil všeč in se vsi skupaj odepeljite na izlet, uživajte v lepotah naše male države, dobri hrani in pijači.

Obnovitev poročnih zaobljub

Zelo lepo je, če zakonca ob 50 obletnici poroke obnovita svoje poročne zaobljube. Seveda, če si to želita. Za darilo jima skupaj z ostalim sorodniki organizirajte obnovitev zaobljub in druženje po obredu. Vse skupaj je lahko zelo intimno, skromno in v družinskem krogu, lahko pa pripravite tudi večje praznovanje. Odvisno od želja bodočih zlatoporočencev in finančnih zmožnostih. Poročne zaobljube lahko obnovita v cerkvi (res lepo je, če to narediti v isti cerkvi v kateri sta se poročila) ali pa z obredom v naravi. Po zaobljubah greste lahko na kosilo ali večerjo, pripravite piknik, lahko pa imate veliko zabavo s plesom in glasbo. Gotovo jima bo ta dan ostal še v lepšem spominu, če izberete gostilno, v kateri sta praznovala na svoj poročni dan, 50 let nazaj (v kolikor ta gostilna še vedno obratuje).

Vprašajte zlatoporočenca

Nič ni narobe, če kar direktno vprašate, če slučajno kaj potrebujete ali si želita kaj posebnega. Verjetno bo prvi odgovor, da nič ne potrebujeta, ampak nadaljujte pogovor in poskusite malo poizvedeti. Če ne dobite odgovora, potem se ravnajte po svojem občutku ali izberite katero izmed zgornjih možnosti.

 

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno