BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Darila za valentinovo

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
darila za valentinovo

Valentinovo – praznik zaljubljencev, dan ljubezni, ko se ptički ženijo in še marsikaj. Štirinajsti februar je na koledarju vsakega zaljubljenca označen z rdečim srčkom, tradicija praznovanja tega dne pa sega že zelo daleč v zgodovino. 

Valentinovo – praznik zaljubljencev

Valentinovo – praznik zaljubljencev, dan ljubezni, ko se ptički ženijo in še marsikaj. Štirinajsti februar je na koledarju vsakega zaljubljenca označen z rdečim srčkom, tradicija praznovanja tega dne pa sega že zelo daleč v zgodovino. Že v srednjem veku so namreč poznali podoben praznik, do danes pa se je praznovanje razvilo v enkraten letni dogodek, katerega obeležujemo na različne načine. Tradicije pa so si skupne v tem, da gre za praznik ljubezni in romance. K temu seveda spadajo tudi darila, ki ob nobenem praznovanju niso odveč, nikakor pa nanje ne smemo pozabiti ob prazniku ljubezni. Če na darilo pozabimo, se lahko kar hitro zgodi, da bomo valentinov večer preživljali sami, zato le preglejmo, katera darila so najbolj primerna za ta dogodek.

Idealno darilo za Valentinovo

Na srečo nam ni treba dolgo razglabljati, saj je idealno darilo za valentinovo že znano – čokolada. Res, nemogoče je najti tako vsestransko in za zaljubljence nadvse primerno darilo, kot so izdelki iz čokolade, kar vsako leto dokazujejo tudi obložene police v začetku drugega meseca v letu. Pred valentinovim so na prodajnih policah izpostavljene bonbonjere, čokoladni bomboni, praline in podobni izdelki, namenjeni izkazovanju ljubezni ob prihajajočem prazniku. Še posebej priporočljiva destinacija za zaljubljenca, ki išče pravo darilo za svojo ljubezen, pa je kakšna specializirana čokoladnica, kjer odličnih čokoladnih slaščic ne manjka. Tudi čokoladnice so februarja dobro založene z romantičnimi darili za valentinovo. Tu ne najdemo le suhoparnih čokoladnih tablic in skomercializiranih čokoladnih src. Gre za prefinjene čokoladne sladkosti, ki navdušujejo tako s svojo simbolično, kot čisto pravo čokoladno vsebino. Valentinovo bo tako lepše s posebej izbrano kombinacijo gurmanskih čokoladnih srčkov, s kakšno čokoladno rožico ali pa kompletom sladkosti za oba zaljubljenca. S specialitetami iz čokoladnice pač ne morete zgrešiti.

Ne gre pa pozabiti, da za valentinovo ni dovolj le čokoladno darilo. Priložimo še vrtnico, ob darilu pa pričarajmo poseben trenutek, čaroben večer in čudovito leto, vse do naslednjega praznika. Tako je najbolje, da za darilo za valentinovo izberemo nekaj, kar ne bo služilo zgolj obdarovanju – naj bo darilo osebno, iz srca.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno