BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Darila ob upokojitvi

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
darila ob upokojitvi

Upokojitev je tisti čas, ko človek po več desetletjih dela, končno dočaka dan, ko zjutraj ne potrebuje več budilke in si lahko dan prilagodi svojim potrebam in željam.

Če boste kdaj povabljeni na zabavo ob upokojitvi ali pa bo v pokoj odšel kateri izmed vaših sodelavcev, je lepo, če mu podarite kakšno darilo. Lahko je to le ena malenkost, ki ga bo spominjala na vas in na lepe dni preživete v službi oziroma majhna pozornost s katero mu izkažete hvaležnost in spoštovanje. Darilo pa je lahko tudi večje, v kolikor se za nakup odloči več oseb skupaj. 

Darilo ob upokojitvi je lahko tudi malo nagajivo in zabavno, v kolikor je tudi bodoči upokojenec šaljivec in ga takšno darilo ne bi užalilo. Vsekakor pa naj bo darilo praktično, da ga bo oseba z veseljem lahko uporabila in v njem uživala v svojem novem življenjskem obdobju. Če nimate ideje, kaj podariti, potem lahko povprašate njegove najbližje ali pa kar direktno bodočega upokojenca. Nič hudega, če darilo ne bo presenečenje, saj je vedno bolje podariti nekaj, kar bo osebi všeč, kot pa nekaj, kar ji ne bo ali pa bi jo presenetilo v bolj negativnem smislu.

Upokojitev je tisti čas, ko človek po več desetletjih dela, končno dočaka dan, ko zjutraj ne potrebuje več budilke.

Pri izbiri darila vedno najprej pomislite na to, kaj oseba rada počne, kakšni so njeni hobiji in s čim se ukvarja v svojem prostem času. Še bolje je, če veste, česa si želi oziroma kaj potrebuje- takšna darila so namreč najboljša. Darilo ob upokojitvi je lahko nekaj, kar si je oseba zelo želela početi že dalj časa, pa v času službe ni bilo ne priložnosti ne časa.

Darilo, ki zaznamuje prehod v novo življenjsko obdobje

V kolikor se odločite za nakup nečesa večjega in dražjega, si najprej postavite neko finančno mejo, koliko ste pripravljeni zapraviti. Če bo za nakup prispevalo več oseb, potem določite znesek, ki ga mora prispevati vsak posameznik.

  • Nakit: pogosto se je ob upokojitvi podarjal nakit. Ura, verižica, zapestnica ali prstan. Kos nakita je zaznamoval konec enega in začetek drugega obdobja. Svetujemo vam, da nakit podarite le v primeru, če veste, da ga oseba rada nosi ali pa si ga želi, da ne bo na koncu sameval v škatlici z nakitom.
  • Kolo: še eno dokaj pogosto in zabavno darilo ob upokojitvi, ki je tudi nadvse uporabno in poskrbi za boljše počutje in fizično dejavnost tudi na stara leta.
  • Oddih v termah: le kdo si po dolgih letih dela ne bi želel zasluženega počitka in oddiha v termah? S tem darilom gotovo ne boste zgrešili. Prav tako je super izbira tudi kakšen wellness paket, masaža, razvajanje v dvoje...
  • Potovanje: v pokoju končno pride čas, ko lahko potuješ, kadar se ti zahoče in ti ni treba nikogar prositi za dopust ter nisi omejen s časom. Lahko podarite le kakšen krajši izlet ali pa obisk kraja, katerega si bodoči upokojenec želi že dolgo obiskati. 
  • Različni tečaji: plesni tečaj, telovadba, bon za lončarsko šolo... Možnosti je ogromno. Ampak kot smo že večkrat zapisali, naj bo nekaj, kar bo osebi všeč in si tudi sama želi.


Majhna pozornost za lep spomin

Ni treba, da je darilo zelo drago in veliko. Če smo si bili z osebo zelo blizu, ji lahko podarimo skupno uokvirjeno fotografijo ali pa neko manjšo stvar, ki jo bo spominjala na nas. Pa tudi šopek rož in dobra čokolada bo lepo darilo. V spletni trgovini Mojačokolada.si je na voljo kar nekaj slastnih čokoladnih izdelkov, ki so primerni za darilo ob upokojitvi. Npr. čokoladne bonboniere, čokoladno vino ipd.

Če pa oseba rada peče slaščice in ustvarja v kuhinji, potem predlagamo paket čokoladnih izdelkov za peko. Poleg lahko dodate še različne pekače, kuhinjske serviete in druge pripomočke za ustvarjanje v kuhinji. Navadno imajo ljudje v pokoju malo več časa, tako da bodo izdelki gotovo prišli še kako prav.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno