BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladno vino

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
cokoladno vino

Poznamo velike ljubitelje čokolade, prav tako tudi velike ljubitelje vina. In če je nekdo ljubitelj tako čokolade, kot vina, ali ni čokoladno vino logičen rezultat ljubezni do teh dveh izvrstnih naravnih dobrin?

Vino z dodatkom čokolade postaja v svetu vedno bolj priljubljeno, saj se je na trgu pojavilo razmeroma pozno, zato se šele vzpenja na svoje mesto med potrošniki. Pri nas pa ste še vedno lahko med prvimi, ki bodo okusili to sanjsko mešanico žlahtne kapljice in grenko-sladke pregrehe, saj je čokoladno vino v prodaji šele nekaj mesecev!


Poznamo veliko kombinacij vina in drugih jedi, na primer jagod, zato nikakor ni nenavadno, da se je porodila tudi ideja o združitvi vina s čokolado. Kot v večini takšnih primerov tudi čokoladno vino še posebej tekne ob posebnih priložnostih – je odlična izbira za zdravico ob praznovanjih, sicer pa se pije kot desertno vino ob kakšnih nevsakdanjih dogodkih. A nihče vam ne bo zameril, tudi če ga boste hoteli poskusiti kar vsak dan. Seveda pa tudi v tem primeru ni dobro pretiravati – kljub čokoladni aromi in okusu ima čokoladno vino 11 %vol alkohola, zato pri pitju te pijače veljajo enaka opozorila kot pri drugih vinih in alkoholnih pijačah nasploh. Zanimivo pa je, da čokoladno vino zaradi svoje nenavadne sestave v naši zakonodaji sploh ni uvrščeno pod vina, temveč pod aromatizirane pijače!

Nazadnje pa je treba omeniti še eno izjemno vlogo, ki jo lahko čokoladno vino odigra v mnogih situacijah – namig izdaja, da bo steklenica čokoladnega vina še posebej prav prišla v prazničnem času… Seveda, čokoladno vino je odlična izbira za darilo! Prazniki vsekakor niso pogoj za to, da sorodnikom ali znancem podarite steklenico tekočega veselja, saj bo darilo narisalo nasmeh na obraz vsakomur, ne glede na priložnost. Prinesite jo s seboj na obisk, obdarite svoje sodelavce ali pa podarite steklenico svojim poslovnim partnerjem! Čokoladno vino bo vedno navdušilo, tako vas kot vaše prijatelje!

Čokoladno vino Kunej je na voljo v različnih prodajalnah po Sloveniji, na voljo pa je tudi na spletu, kjer ga lahko preprosto naročite na dom! Če želite pred nakupom izvedeti še kaj več o vsebini steklenice vam lahko izdamo še to – gre za temno rdeče vino iz več sort grozdja, čokolada pa je temna s 76 % vsebnostjo kakava. Podrobnejši recept pa je skrivnost – privoščite si steklenico čokoladnega vina in sami ugotovite, v kakšnem razmerju se mešata vino in čokolada!

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno