Poleg Maribora se njihovi čokoladni butiki z bogato ponudbo čokoladnih izdelkov nahajajo tudi v Piranu, Novem mestu, Celju in Olimju.
Proizvodnja po starih družinskih receptih
Vsa proizvodnja njihovih čokoladnih izdelkov poteka v Olimju, majhni in oddaljeni vasici v jugovzhodnem delu Slovenije. Pri pripravi čokolade uporabljajo kakavovo maslo kot maščobo za čokolado. Ne uporabljajo masla, rastlinskih maščob ali drugih nadomestkov, zato imajo njihovi izdelki vsaj petmesečni rok uporabnosti. Ko uživate v njihovi čokoladi, tako čutite, da je pripravljena izključno iz sestavin, ki so za čokolado prave.
Čokoladnica Maribor se ponaša s starimi družinskimi recepti za praline, po katerih jih izdelujejo še danes. Zanje je zaslužen Alfonz Videtič, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja na Dunaju deloval kot slaščičar; vse do leta 1915, ko je moral zaradi pomanjkanja kakava in drugih uvoznih surovin prenehati z delom. V zgodnjih 90. letih 20. stoletja je njegove recepture iz pozabe na srečo vzel njegov potomec Rudolf Videtič, ki je odkupil staro ljudsko šolo v Olimju in iz dveh razredov naredil čokoladno linijo.
Vse delo opravljajo ročno, kar pomeni, da vsak izdelek obdelajo vsaj štirikrat:
- ko se čokolada vlije
- ko se čokolada strdi in je treba vstaviti polnilo
- ko čokolado zaprejo
- ko čokolado okrasijo
Ko se tradicija združi s sodobnostjo
Čokoladnica Maribor je znana po tem, da tam vsako leto razvijejo nekaj novih okusov in jih ponudijo kupcem v njihovih butikih. Zanje je najlepši del postopka izdelovanja čokolade razvijanje novih okusov in trenutek, ko jo kupci poskusijo – ko izvabijo iz sebe vso igrivost in domišljijo. Znani so tudi po prepoznavni blagovni znamki Sladkosti iz Olimja. Znana je po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih ter daje kupcu zadostno garancijo, da bo dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.
TOP 5 izdelkov iz Čokoladnice Maribor: