BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladnica Maribor

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
cokoladnica maribor

Čokoladnica Maribor spada v mrežo čokoladnih butikov, ki spadajo pod Čokoladnico Olimje.

Poleg Maribora se njihovi čokoladni butiki z bogato ponudbo čokoladnih izdelkov nahajajo tudi v Piranu, Novem mestu, Celju in Olimju.

Proizvodnja po starih družinskih receptih

Vsa proizvodnja njihovih čokoladnih izdelkov poteka v Olimju, majhni in oddaljeni vasici v jugovzhodnem delu Slovenije. Pri pripravi čokolade uporabljajo kakavovo maslo kot maščobo za čokolado. Ne uporabljajo masla, rastlinskih maščob ali drugih nadomestkov, zato imajo njihovi izdelki vsaj petmesečni rok uporabnosti. Ko uživate v njihovi čokoladi, tako čutite, da je pripravljena izključno iz sestavin, ki so za čokolado prave.

Čokoladnica Maribor se ponaša s starimi družinskimi recepti za praline, po katerih jih izdelujejo še danes. Zanje je zaslužen Alfonz Videtič, ki je na prelomu 19. in 20. stoletja na Dunaju deloval kot slaščičar; vse do leta 1915, ko je moral zaradi pomanjkanja kakava in drugih uvoznih surovin prenehati z delom. V zgodnjih 90. letih 20. stoletja je njegove recepture iz pozabe na srečo vzel njegov potomec Rudolf Videtič, ki je odkupil staro ljudsko šolo v Olimju in iz dveh razredov naredil čokoladno linijo.

Vse delo opravljajo ročno, kar pomeni, da vsak izdelek obdelajo vsaj štirikrat:

  1. ko se čokolada vlije
  2. ko se čokolada strdi in je treba vstaviti polnilo
  3. ko čokolado zaprejo
  4. ko čokolado okrasijo

Ko se tradicija združi s sodobnostjo

Čokoladnica Maribor je znana po tem, da tam vsako leto razvijejo nekaj novih okusov in jih ponudijo kupcem v njihovih butikih. Zanje je najlepši del postopka izdelovanja čokolade razvijanje novih okusov in trenutek, ko jo kupci poskusijo – ko izvabijo iz sebe vso igrivost in domišljijo. Znani so tudi po prepoznavni blagovni znamki Sladkosti iz Olimja. Znana je po kakovosti in okusnih čokoladnih izdelkih ter daje kupcu zadostno garancijo, da bo dobil izdelke, narejene ročno in z ljubeznijo.

TOP 5 izdelkov iz Čokoladnice Maribor:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno