Ime: Lilijana Javorić Ilić.
Delovno mesto: direktorica čokoladnice Rajska Ptica.
Dosedanje izkušnje povezane s čokolado
Izdelovala sem veliko čokoladnih tablic, pralin, tortic ...
Vaša prva misel, asociacija na besedo »čokolada« je:
Čokolada nagrajuje, povezuje, osrečuje in predvsem oprošča.
Kakšni okusi so pri vas trenutno najbolj priljubljeni?
Najbolj priljubljena je definitivno temna čokolada, takoj zatem ji sledi bela.
Kateri je najbolj zaželen čokoladni izdelek vseh časov pri vas?
Čokolada s solnim cvetom.
Kupujemo že predelano čokolado iz Belgije.
Koliko čokolade pri vas (u)porabite letno?
Vsako leto okrog 20 ton čokolade.
Katero čokolado uporabljate - iz katere vrste kakavovca je narejena?
Kupujemo že predelano čokolado iz Belgije. Oni pa jo tako in tako kupujejo na svetovni borzi.
Katera je vaša ključna razlika od konkurence, v čem ste preprosto najboljši?
Po ničemer, vsi smo dobri :)
Kaj je najbolj pomembno takrat, ko se lotimo izdelave čokoladnih sladic sami doma? Nam lahko morda izdate kakšen “skrivnostni” namig?
Definitivno uporabite kvalitetno čokolado. Iz butičnih trgovin z manj sladkorja in ostalih primesi. In seveda ne pozabite brati deklaracij!
Pravijo, da naj bi se čokolada v prihodnosti občutno podražila in naj bi postala dosegljiva le za premožne ljudi. Se bo to res zgodilo?
Sem slišala ja ... Morda pa res, počakajmo do takrat.
In še za konec, bi želeli sporočiti še kaj našim čokoholikom?
Sladkajte se z izbranimi okusi ročno izdelane čokolade. Takšna čokolada je dražja, ker je kvalitetnejša. In ne pozabite: manj je več.