BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladne alkoholne pijače

  • Čas branja Čas branja: 4 minute
cokoladne alkoholne pijace

Čokoladne alkoholne pijače so pri nas mogoče manj poznane, a zaradi tega nič manj dobre. Tisti, ki v njih uživajo, vedo, o čem govorimo.

Čokoladne alkoholne pijače so pri nas mogoče manj poznane, a zaradi tega nič manj dobre. Tisti, ki v njih uživajo, vedo, o čem govorimo.

Bela, mlečna ali temna čokolada nam nudijo veliko možnosti za kombiniranje z drugimi vrstami tako hrane kot tudi pijače. Veliko ljudi danes ugotavlja, da pusti sočasno uživanje čokolade in alkoholnih pijač v ustih odličen okus. Dober primer za to so kombinacije različnih vrst žganih pijač in temne čokolade. Ko so izdelovalci čokolade ugotovili te kombinacije in spoznali njihove osnove pa so kaj hitro naredili korak naprej. Zakaj bi morali uživati čokolado ob pijači, če pa lahko uživate v čokoladi, ki je že v pijači? Čokoladne alkoholne pijače omogočajo ravno to. Omogočajo uživanje v čokoladi, ki ji je primešana alkoholna pijača, kombinacija obojega pa v ustih pusti božanski okus.

Obstaja veliko različnih čokoladnih alkoholnih pijač. Vsem je skupno to, da vsebujejo alkohol, med sabo pa se razlikujejo predvsem po vrsti čokolade ter količini alkohola, ki ju vsebujejo. Najbolj poznan je zagotovo čokoladni liker, ki ga marsikdo naredi kar sam doma. Sledijo pa mu čokoladni martini ter vroča čokolada z dodatkom alkohola.

Čokoladni liker

Če vprašate svoje sorodnike, boste med njimi zagotovo našli vsaj enega, ki zna pripraviti to čokoladno alkoholno pijačo.

Čokoladni liker je zagotovo največji hit med čokoladnimi alkoholnimi pijačami, razlogov za to pa je več.

Najprej, ta pijača je resnično dobrega okusa. V ustih pusti dolgotrajen okus po čokoladi, ta okus pa prav tako prekrije okus alkohola, ki marsikoga moti. Prav tako je čokoladni liker zelo enostaven za pripravo. Njegova izdelava vam ne bo vzela več kot uro vašega časa, ko pa se ga lotite, ga zlahka pripravite več litrov. Pijačo nato pretočite v lično okrašene steklenice in jih shranite v klet ali hladilnik. Tako bo ohlajena pijača zlahka zdržala več mesecev (nekateri trdijo, da tudi več let!) in se zlepa ne bo pokvarila.

Čokoladni liker je odlična pijača na vseh praznovanjih, saj je priljubljen tako pri ženskah kot tudi pri moških. Lahko ga uporabite kot šibkejši aperitiv ali pa ga postrežete ob pecivu po glavnem obroku. Priporočljivo je, da pri dodajanju alkohola ne pretiravate. Prevelika količina dodanega alkohola lahko hitro prekrije čokoladni okus in s tem pokvari okus celotnega likerja.

Čokoladni martini

Ta pijača je zelo primerna za vse ženske, ki se rade posladkajo ob kremnih martinijih. Čokoladni martini je odlična desertna pijača, ki jo lahko ponudimo takrat, ko na večerjo povabimo prijatelje ali sorodnike. Prav tako pa se prileže tudi takrat, ko nam »pade sladkor« in se želimo na hitro posladkati.

Mešanje martinijev ni tako enostavno, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Težavnost je seveda odvisna od vrste martinija, ki ga pripravljamo. Obstaja kar nekaj različnih čokoladnih martinijev. Za katerega se bomo odločili, je odvisno od našega znanja ter razpoložljivosti sestavin. Zagotovo pa bomo s čokoladnim martinijem, ki ga še dodatno okrasimo s kakavovimi zrni ali s kakavom v prahu, prijetno presenetili vse zbrane za omizjem ter jim na usta pričarali nasmeh, v usta pa božanski okus po čokoladi.

Vroča čokolada z alkoholom

Zagotovo vsi dodobra poznate vročo čokolado. Ta slastna in kremna čokoladna mešanica požene kri po žilah ter ogreje naše telo v še tako mrzli zimi. Mnogi pa vroči čokoladi radi primešajo alkohol. Če se boste s pripravo alkoholne vroče čokolade igrali sami, potem je najbolje, da eksperimentirate ter sami najdete tisto alkoholno pijačo, ki vam bo najbolje ustrezala.

Nekateri prisegajo na dodatek likerja z okusom kave. Res je, da je kombinacija čokolada-kava zagotovo najboljša kombinacija s čokolado, zato se o tem predlogu splača premisliti. Prav tako lahko v vročo čokolado dodate kanček alkoholne pijače z okusom mentola ali drugih zelišč. Odlične pa bodo kombinacije z lešnikovim likerjem in likerji iz drugih oreščkov. Idej imate veliko, zato se z njimi poigrajte in videli boste, da je izdelava vroče čokolade z alkoholom res enostavna.

Pri uživanju čokoladnih alkoholnih pijač velja upoštevati dejstvo, da še vedno vsebujejo alkohol.

Zato po uživanju ni priporočljivo voziti avtomobila ali drugih strojev. Te pijače uporabljajte za popestritev zabav ter za uživanje in sproščanje po napornem delovniku. Sami boste videli, da je takšna čokolada odlično in zagotovo najokusnejše sredstvo za sproščanje, prav tako pa bodo čokoladne alkoholne pijače dodobra popestrile vsako praznovanje.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno