BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta recepti

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
cokoladna torta je res sladica katere glavna sestavina je cokolada obicajno gre za vecplastno torto ki je napolnjena in prelita s cokoladno masleno kremo ali cokoladnim ganachem

Čokoladna torta je zagotovo torta, ki jo poznamo in ne potrebuje dodatne razlage. Pa je to res? Čokoladna torta je res sladica, katere glavna sestavina je čokolada. Običajno gre za večplastno torto, ki je napolnjena in prelita s čokoladno masleno kremo ali čokoladnim ganachem. Za čokoladni okus poskrbi kakav v prahu ali stopljena čokolada, ki jo dodamo že k biskvitu in ali tudi v čokoladno glazuro. Čokoladne torte so lahko različnih velikosti in oblik, okrašene z različnimi prelivi in glazurami. So priljubljena izbira za praznovanja, kot so rojstni dnevi, poroke in druge posebne priložnosti.

Njihov okus lahko obogatimo s kremo iz svežega sadja, polnilom iz treh različnih okusov čokolade ali celo rdečim vinom. Pripravili smo pet idej, s katerimi lahko navdušite brbončice ljubiteljev čokoladne torte. Ko bodo vprašali za recept, jih napotite kar k nam. :)

1. Trojna čokoladna torta


Dobro, kaj je lahko še boljše od čokolade? Tri vrste čokolade! Trojno čokoladno torto sestavlja tanka plast biskvita in tri nežne kreme iz zbirke BAM čokolad: temna, mlečna in bela. Res, da je na prvi pogled videti veliko čokolade, vendar so količine recepta prilagojene tako, da torta ne bo presladka.

Recept za trojno čokoladno torto čaka tukaj.


2. BAM čokoladna torta


Ja, pohvalimo se lahko še z BAM čokoladno torto. Preprosta, a odlična in vsem dobro znana torta z okusom čokolade in lešnikov, ki jo bodo oboževali tako otroci kot odrasli. Primerna je za vse priložnosti, še posebej takrat, ko za peko nimamo veliko časa. Za poln lešnikov okus bomo uporabila BAM lešnikov namaz s kakavom, ki vsebuje kar 50 % praženih lešnikov.

Recept za BAM čokoladno torto čaka tukaj.


3. Čokoladna torta z rdečim vinom


Je kdo rekel čokoladna torta z rdečim čokoladnim vinom? Ja, mi smo! Recept za tole čokoladno torto z rdečim vinom postreže z bogato čokoladno masleno kremo. Čokoladna torta je zagotovo kraljica vseh tort. Skoraj ne poznamo osebe, ki čokoladni torti reče NE ali pa je v življenju še nikoli ni jedel. A, kaj če z receptom za tole čokoladno torto postrežete še boljšo, še bolj okusa polno in še bolj drzno čokoladno torto?

Recept za čokoladno torto z rdečim vinom čaka tukaj.


4. Sočna čokoladna torta z jagodami


Sočna čokoladna torta z jagodami je res videti kot navadna čokoladna torta, ampak ni. V čokoladni kremi se skriva nežna, ravno prav opazna aroma jagod, ki poskrbi, da bo čokolanda torta okusa, ki jo popelje na višjo raven. V kremi se prepletata še BAM mlečna in temna čokolada, ki poskrbita za pravo ravnovesje.

Recept za sočno čokoladno torto z jagodami čaka tukaj.


5. Čokoladna torta s pomarančo


Čokoladna torta s pomarančo je klasika, ki ji ni para! Za pripravo torte ne potrebujemo želatine, za nadev smo uporabili pariško kremo, ki je sestavljena le iz dveh sestavin: BAM temne čokolade in smetane. Taka krema čokoladne torte s pomarančo je kompaktna, v ustih pa se kar topi. Kakavov biskvit čokoladne torte pa je obogaten s pomarančo, ki mu da zelo izrazito aromo. Navlažen je s pomarančno sladkorno raztopino, ki jo lahko popeljemo stopničko višje, tako da ji dodamo pomarančni liker.

Recept za sočno čokoladno torto s pomarančo čaka tukaj.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,52 €
Skupaj:
49,68 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno