Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladna razvajanja

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cokoladna razvajanja

Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.

Zaradi snovi, ki jih čokolada vsebuje in ki se med sabo odlično dopolnjujejo, ima čokolada mnogo dobrih vplivov na naše telo in počutje. Znanstveniki so ugotovili, da ima čokolada najboljši vpliv na staro kožo, saj so tam rezultati tudi najprej vidni.

Čokoladna masaža in hujšanje

Čokoladna masaža je zagotovo več kot samo užitek, ki ga telo čuti ob masiranju. Znanstveno dokazano je, da ima čokoladna masaža veliko dobrih terapevtskih učinkov ter tudi mnogo blagodejnih vplivov na kožo. To dejstvo, da čokolada tako odlično vpliva na naše telo ter kožo, je na nek način zanimivo, saj vsi vemo, kakšne vplive imajo velike količine čokolade na naše telo. Čokolada v večjih količinah zagotovo ni primerna za ljudi, ki so na dieti. Nanos čokolade na kožo pa ima ravno obraten učinek. Teobromin, ki je ena izmed snovi, ki jih čokolada vsebuje in je po svoji strukturi podoben kofeinu, spodbudi porabo telesnih maščob, zmanjša celulit ter tako pomaga pri hujšanju in izgubi telesne teže.

Pred samo čokoladno masažo je pomembno, da se prepričate, da masažni salon, kjer ste naročeni za masažo, uporablja najboljšo in najbolj kakovostno čokolado. Nekateri masažni saloni namreč uporabljajo slabše vrste čokolad, ki so cenejše in tako iz ene masaže iztržijo več profita. A ravno uporaba slabše čokolade lahko vodi v razočaranje strank, pa tudi do zdravstvenih komplikacij.

Izredno dobro vpliva na stres ter slabo počutje in dobro vpliva na suho in izčrpano kožo. Pod vplivom idealnega čokoladnega vpliva na kožo, vam izdamo še recept za čokoladni piling:

  • 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja
  • 1 jedilna žlica kakava v prahu
  • 1 strok vanilje
  • žlica olivnega olja

POSTOPEK: Vse skupaj zmešajte v gosto maso ter jo nato s krožnimi gibi vtirajte v telo. Priporočljivo je zmes pustiti na koži pustiti nekaj minut, nato pa sprati z mlačno vodo. Po masaži vam pripročamo tudi počitek v čokoladni kopeli in pitje čokoladnega čaja. Čokolada je način življenja!

Čokoladna masaža in koža

Verjeli ali ne, čokoladna masaža upočasnjuje tudi staranje kože. Čokolada vsebuje polifenolne spojine, ki so poznane kot antioksidanti oziroma lovilci radikalov. Tako nanos čokolade na kožo upočasni staranje kože, saj so ravno radikali v koži eden izmed razlogov za njeno staranje. Čokolada prav tako vsebuje maščobe in lipide, ki okoli kože tvorijo zaščitni sloj. Ta zaščitni sloj prepreči vodi, da bi izhlapela iz kože in tako koža ostane dovolj hidratirana.

Zadostna hidratacija kože pa vodi do tega, da se celice v koži, ki so bile prej izsušene in poškodovane, začnejo obnavljati.

Celice tako dobivajo svojo prvotno obliko, kar pa se navzven kaže kot lepa, sijoča in nežna koža. Poleg vseh zgoraj naštetih snovi pa čokolada vsebuje še različne minerale, kot so magnezij, kalcij in kalij. Ti minerali so glavni razlog, da čokoladna masaža vpliva tudi na strukturo kože in jo izboljša. Ravno kalcij, magnezij in kalij so pomembni in nujni za pravilno delovanje kožnih celic ter tudi za njihovo obnovo.

Ste kdaj razmišljali, da bi se potopili v kad, napolnjeno s čokolado?

Nedavne raziskave so pokazale, da naj bi bila čokoladna kopel celo zdravilna. Namakanje v čokoladni kadi naj bi zaviralo nastajanje gub ter pripomoglo pri različnih dietah. Poleg tega, da boste prijetno uživali v kadi, se bodo vaše napete mišice v telesu popolnoma sprostile. Vam zaupamo še recept?

Recept je enostaven: V polno kad vroče ali mlačne vode (po izbiri) dodajte liter polnomastnega mleka in 5 velikih jedilnih žlic kakava. V roku 15 minut bodo snovi iz kakava pospešile cirkulacijo ter prijetno vplivale na vašo kožo. Po samem kopanju je priporočljiva tudi uporaba čokoladnega losjona za telo, saj le-ta vsebuje izredno učinkovite vlažilne in negovalne sestavine.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno