BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna fontana – za najbolj sladko zabavo v vašem življenju!

  • Čas branja Čas branja: 4 minute
cokoladna fontana – za najbolj sladko zabavo v vasem zivljenju

Čokoladna fontana je prava paša za oči, ki omogoča enostavno serviranje čokoladnega in drugih fondijev. Še posebej primerna je za različne zabave…

Tisti, ki še niste slišali za čokoladno fontano, kaj šele, da bi jo imeli priložnost preizkusiti, vsekakor zamujate ogromno. Vendar verjamemo, da po branju tega zapisa ne bo več dileme glede vašega naslednjega »čokoladnega podviga«, prav tako pa ne glede tega, kaj ponuditi gostom za sladico na vaši naslednji zabavi …

Kaj je čokoladna fontana?

Čokoladna fontana je naprava, ki je prvenstveno namenjena serviranju čokoladnega fondija. Na voljo je v različnih velikostih in je tako primerna tudi za domačo uporabo, še posebej zaradi dejstva, da je v zadnjih letih postala cenovno precej dostopnejša. Delovanje naprave bi bilo mogoče nekoliko poenostavljeno povzeti v dve, sicer medsebojno prepleteni stopnji. Prva zajema taljenje čokolade oziroma njeno ohranjanje v tekočem agregatnem stanju, čemur sledi potiskanje čokolade proti vrhu naprave, od koder se nato usuje kot nekakšen vodni slap in olajša enakomerno oblivanje koščkov sadja in podobnega, pri čemer uporabljamo primerne paličice. Seveda pa ni nujno, da ostanete le pri najbolj klasičnih kombinacijah, ampak lahko tudi malce eksperimentirate.

Ste že poskusili pokovko, oblito s čokolado?

Kaj pa morda sir (naj vam namignemo, da je še posebej dobra izbira sir brie)? Domača čokoladna fontana vam omogoča, da preizkusite najbolj drzne kombinacije okusov, ki se kljub navidezni nekompatibilnosti pogosto izkažejo za zelo posrečene. Izvirni pa ste seveda lahko tudi pri pripravi samega fondija; preizkusite čim več različnih vrst čokolade, od mlečnih do temnih čokolad, ki lahko po želji vsebujejo tudi različne dodatke, fondi pa je mogoče pripraviti celo z belo čokolado. Priporočljivo je sicer, da se fondi pripravlja s čokoladami z višjo vsebnostjo kakavovega masla, saj boste tako lažje dosegli želeno strukturo, pri čemer pa si lahko pomagate tudi z dodajanjem rastlinskih olj ipd. Vse bolj razširjene pa postajajo tudi čokolade, namenjene prav za čokoladne fontane.

Hit vsake zabave

Pripravljate praznovanje in razmišljate, da bi tokrat gostom ponudili nekoliko bolj posebno sladico, ki bi si jo gotovo zapomnili? Svetujemo vam, da namesto zamudnega pripravljanja različnih klasičnih peciv, piškotov in podobnega enostavno usposobite svojo čokoladno fontano, pripravite različen nabor hrane, ki jo je mogoče pomakati v čokolado, in pripravite čokoladni fondi po svojem priljubljenem receptu. To vam bo vzelo precej manj časa od dolgotrajne peke peciva, obenem pa je finančno precej bolj ugodno. Vendar pa je najpomembnejše vsekakor dejstvo, da bo navdušenje gostov zagotovo obratno sorazmerno s količino energije, ki jo boste morali vložiti v celoten postopek priprave.

Čokoladna fontana namreč ni zgolj naprava za lažjo pripravo sladkih prigrizkov, ampak se običajno spremeni v družabno središče zabave, hkrati pa v priročen »izgovor« za navezovanje stikov med gosti, ki se še ne poznajo med seboj. Nezanemarljiv pa ni niti podatek, da je ena bistvenih funkcij naprave stalno ohranjanje čokolade v tekočem stanju, zaradi česar v primerjavi s klasičnimi načini postrežbe čokoladnega fondija, ki se sčasoma strdi, med samo zabavo ne boste imeli dodatnega dela. Tako se boste lahko v miru posvetili preživljanju prijetnega časa s svojimi prijatelji, družinskimi člani in znanci.

Nakup ali najem?

Ena od glavnih dilem, povezanih s čokoladno fontano, je ta, ali se odločiti za nakup ali najem. V primeru, da jo potrebujete za večjo zabavo, je vsekakor bolj priporočljiv najem, saj tako velike naprave verjetno ne bi bilo smiselno uporabljati za vsakdanjo rabo, obenem pa bi bil tudi strošek nakupa precej visok. Prednost najema je tudi ta, da vam podjetja, ki ponujajo omenjeno storitev, večinoma omogočajo tudi najem usposobljenega osebja, ki med zabavo prevzame skrb za fontano, po želji pa uprizori tudi »predstavo«, katere glavna zvezda je seveda kdo drug kot čokolada. Po drugi strani pa ima seveda tudi nakup številne prednosti.

Za vse »čohokolike« je zagotovo najpomembnejša ta, da lahko v sladkih dobrotah uživate, kadar koli si tega zaželite.

Obenem pa vam takšna domača naprava ne bo prišla prav le za uporabo v kombinaciji s čokoladnim fondijem, ampak imate na voljo tudi druge možnosti, denimo sirov fondi, vinski in tako dalje. Zaradi možnosti večnamenske uporabe se vam bo investicija, ki je pravzaprav precej nizka, saj je mogoče osnovno oziroma manjšo čokoladno fontano dandanes kupiti že za nekaj deset evrov, že kmalu obrestovala. Ne glede na to, za kaj se odločite – za nakup ali najem – pa so vam čokoladni užitki zagotovljeni, prav tako pa vašim najdražjim.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno