Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladna bonboniera

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cokoladna bonboniera

Ko ne veste, kaj bi podarili za rojstni dan, se odločite za bonboniero, ki bo z obilico okusov zadovoljila še tako zahtevnega ljubitelja sladkarij.

Nadvse mamljiva, okusna in skoraj klišejska bonboniera z vrsto različnih čokoladnih dobrot v sebi bi se lahko skorajda enačila s štafetno palico, saj včasih zamenja kar nekaj lastnikov, preden najde končnega. Ko ne veš kaj podariti za rojstni dan ali nesti na obisk, kupiš bonboniero, saj je to še najenostavnejša rešitev.

Že sama embalaža pri bonbonieri izgleda tako neznansko privlačna ter vzbuja strašno skušnjavo, ki se ji marsikdo ne more upreti. Večinoma nam je vsem kasneje žal, saj se v notranjosti navadno ne skrivajo čokoladne sanje, temveč zgolj le nekaj dobrih pralinejev, ostali pa večinoma le pokvarijo okus.

Seveda je to samo posploševanje, saj to ne velja za vse bonboniere. Obstajajo namreč proizvajalci čokoladnih bonbonier, pri katerih besedi »čokoladica« ter »slaba« nikakor ne gresta skupaj. Ti proizvajalci skrbijo za to, da lahko pravi ljubitelji čokolade uživajo v tej omamni čokoladni skušnjavi, saj pod pokrovom škatle najdejo pravo kraljestvo raznovrstnih čokoladic.

Zgodovina čokoladne bonboniere

V bistvu nihče prav ne ve, kako se je zgodba z bonbonierami sploh začela. Verjetno je bila glavni razlog praktičnost, saj zavijanje pralinejev v vrečke ali papir ni zgolj nepraktično, temveč tudi neestetsko. Ljudje so čokolade sprva dajali v škatlice kar eno na drugo, kasneje pa so jih ločili s pregradami, da se ne bi stopile in zlepile skupaj. Tako je nastala prvotna oblike škatle za bonboniere, kjer so čokoladice med sabo ločene s pregradami v prostore.

»Life is like a box of chocolate. You never know what you’re gonna get.« 

Različne čokoladnice in znamke so te škatle nato še okrasile ter olepšale po najboljših zmožnostih, da so le-te čimbolj privabile kupce, saj ti še vedno »sodijo knjigo po platnicah«, ali v tem primeru »bonboniero po njenem ovitku«.

V bonbonierah pa ne najdemo zgolj najbolj znanih pralinejev z različnimi polnili, temveč tudi vedno bolj priljubljene »truffle«, oziroma čokoladice z dodatkom tartufov, najbolj drage in kakovostne pa vsebujejo še številne druge čokoladne »skulpture« in sestavine. Proizvajalci so pri izdelavi bonbonier omejeni le s svojo domišljijo ter velikostjo škatlice.

Bonboniera – odlično darilo

Zagotovo pa je bonboniera odlično darilo za vsakogar, ki ima vsaj malce rad čokolado. To je najenostavnejše darilo, saj lahko v primeru, da obdarovancu darilo ne bo všeč, le-tega podari naprej. To mogoče ni vljudno, zagotovo pa je veliko bolje, kot pa kakšen okrasek, ki pristane na polici, kjer se nanj nabira prah.

Zadnje čase pa bonboniere postajajo vedno bolj priljubljeno darilo na porokah. Vsi vemo, da mladoporočenca na poroki svojim gostom poklonita majhna darila. Včasih je to šopek rož, včasih domiselno okrašen izdelek. Vse več mladoporočencev pa se odloča za majhne paketke, ki so napolnjeni z odličnimi čokoladami.

Bonboniera je za takšno darilo zagotovo več kot primerna, saj gostje čokolado pojedo ter ob njej uživajo. Prav tako je bonboniero mogoče uskladiti s temo poroke. Na primer, če ima poroka temo, ki se navezuje na morje, so lahko čokolade v bonbonieri v obliki školjk ali drugih morskih živali. Prav tako se lahko mladoporočenca odločita, koliko čokoladic bo v eni škatlici. To pomeni, da to čokoladno darilo na koncu sploh ni tako velik strošek, kot bi si mislili, zagotovo pa je veliko bolj všeč gostom, ki se s čokoladicami lahko posladkajo.

Bonboniera je odlično darilo tudi za Valentinovo. Kakovostna bonboniera, ob kateri svoji dragi podarite še šopek vrtnic, ji bo na obraz pričarala nasmeh, v darilu pa bosta lahko uživala oba.

V povezavi s to temo bi lahko uporabili tudi znan angleški pregovor »Life is like a box of chocolate. You never know what you’re gonna get.« , kar je res, saj so številne bonboniere tako raznovrstne, da nikoli ne veš, kaj se skriva pod pokrovom škatle, še posebej, če ne poznaš izdelovalca čokolade.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno