Prehranski tehnolog dr. Mustafa Farouk z Nove Zelandije je prepričan, da bo njegova mesna čokolada velika uspešnica. Ne nazadnje je v njej 50 odstotkov govedine, kar pomeni, da je bogata z beljakovinami. Zamisel je predstavil butičnemu izdelovalcu čokolade, ki se je nad njo navdušil in začel iskati najboljše načine, kako oboje združiti. Na koncu sta odkrila, da je najbolje meso zmleti v pasto in jo potem združiti s čokolado.
»Ni skrivnost, da lahko meso uživamo v različnih oblikah, vendar nismo vedeli, ali bi lahko ljudi pretentali, da jedo zgolj čokolado. Če bi poskusili našo čokolado, ne bi vedeli, kaj jeste.«
Po njegovem mnenju čokolada povsem izniči okus mesa. »Proizvajalec čokolade je čisto navdušen nad zamislijo, zato je povsem logično, da smo združili moči in se podali na trg. Ko bodo ljudje spoznali prednosti te čokolade, bo prodajna uspešnica.«
Seveda obstaja tudi finančna plat zgodbe: za kilogram govedine, ki jo porabijo za čokolado, mora proizvajalec odšteti približno 15 evrov, a nato ena sama kocka čokolade stane 1,3 evra, kar obeta masten zaslužek. Seveda je to komaj začetek. Farouk že preizkuša nove recepte z ovčetino in divjačino, da bi videl, ali sta prav tako primerni za mešanje s čokolado kot govedina. Pred časom so že izdelali sladoled iz govedine, ki ne vsebuje mleka in naj bi bil zelo okusen.
Vir: slovenskenovice.si