BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokolada in božič

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cokolada in bozic

Božič je čas, ko se med sabo obdarujemo in si vzamemo čas zase, za družino in sorodnike. To je čas praznovanja, daril in okusno pripravljenih jedi, med katerimi pa zagotovo ne sme manjkati čokolada.

Božič

Božič je čas, ko se med sabo obdarujemo in si vzamemo čas zase, za družino in sorodnike. To je čas praznovanja, daril in okusno pripravljenih jedi, med katerimi pa zagotovo ne sme manjkati čokolada. Čokolada je v tem času skorajda nepogrešljiva.

Zgodovina božiča

Na božični dan Kristjani praznujemo rojstvo Jezusa Kristusa. Nikjer ni točno zapisano, da se je Jezus rodil ravno 25. decembra, zato nekateri domnevajo, da je bil ta datum izbran zato, ker se je skladal z datumom Jezusovega spočetja. Različne vere ta praznik praznujejo različno, v Sloveniji pa se rojstvo Jezusa obeleži predvsem z božično večerjo in obiskom cerkve.

Praznovanje božiča pa ima svoj izvor še v časih dolgo pred krščanstvom. Takrat so v tem zimskem času mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija oziroma enakonočja. To je dan, ko se dnevi začnejo ponovno daljšati, noči pa krajšati.

V današnjih časih je božič močno povezan tudi z obdarovanjem. Na večer 24. decembra v hiše po vsem svetu vstopi Božiček, ki pridnim otrokom razdeli njihova darila. V Slovenijo in drugod po svetu se je »prenesla« tudi ameriška tradicija – večina otrok na predbožični večer pod smrečico ali kje drugje pusti mleko in kekse za Božička. Obdarovanja se zagotovo veseli vsak otrok, saj je v pričakovanju darila, ki si ga zelo želi. Se še spomnite, kako nestrpno ste trgali ovojni papir z daril in hiteli, da bi videli, kaj ste dobili?

Božične čokoladne sladkarije

Ker je božič čas obdarovanja, se v tem času vsi podamo v nakupe in poskusimo poiskati kar najboljše darilo za naše najdražje, sorodnike ter prijatelje. A mnogi v tem času enostavno ne vedo, kaj bi kupili. Nakupovalne police se kar šibijo pod raznoraznimi darili, trgovci nas z vseh strani bombardirajo s popusti in odličnimi ponudbami. A marsikdo se v takšni poplavi ponudbe enostavno ne more odločiti, kaj bi kupil za darilo. Pogosto se nam zgodi, da kupujemo darilo za osebo, ki skoraj ničesar ne potrebuje, zato je odločitev o tem kaj podariti, še toliko težja.

A verjeli ali ne, čokolada je lahko odlično božično darilo. Če kupujete darilo za otroka, ste lahko prepričani, da s čokolado ne boste zgrešili. Otroci so nori na čokolado in vsako čokoladno darilo je zanje več kot odlična izbira. Pomembno je le, da izberemo čokolado, za katero vemo, da bo obdarovancu zagotovo všeč. Če kupujemo darilo za odraslega, pa lahko posežemo po bolj unikatnih vrstah čokolade. Lahko se odločimo za nakup kakovostne temne čokolade, za katero že vemo, da ima veliko dobrih vplivov na naše telo. Prav tako lahko posežemo po čokoladah z dodatki, kot so na primer čili, poper, kokos, razno eksotično sadje ali celo užitni kosmi zlata. Če nam še to ni dovolj, pa lahko izberemo čokolado v bolj nenavadnih oblikah. Tako je na voljo čokolada v obliki črk, vijakov, avtomobilov, srčkov, klobas in drugih zanimivih ter smešnih oblik, ki bodo zagotovo razveselile vsakega obdarovanca.

Na voljo so seveda tudi klasična božična čokoladna darila, kot so na primer čokoladni pralineji, piškoti, torte in lično zaviti bonboni. Tudi ta čokoladna darila so več kot primerna za obdarovanje, saj se jih bo zagotovo razveselil vsak pravi ljubitelj čokolade.

Če ste do sedaj mislili, da so ob božiču primerna le draga darila, ste se motili. Namen tega obdarovanja je, da drugi osebi pokažemo, da jo imamo radi in, da nam nekaj pomeni. Le kako bi lahko to bolje pokazali, kot pa z darilom, za katerega vemo, da ga bo obdarovanec v njem resnično užival. Bodite iskreni – poznate koga, ki v čokoladi ne uživa?

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno