Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokolada, atribut lepote

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cokolada atribut lepote

Lepa koža se začne pri raznovrstni zdravi prehrani, ki telesu zagotovi vse potrebne hranilne snovi, kvalitetnem spancu, ki omogoča uspešno regeneracijo telesa, in redni telesni aktivnosti, ki pomembno vpliva na kvaliteto življenja.

Lepa koža se začne pri raznovrstni zdravi prehrani, ki telesu zagotovi vse potrebne hranilne snovi, kvalitetnem spancu, ki omogoča uspešno regeneracijo telesa, in redni telesni aktivnosti, ki pomembno vpliva na kvaliteto življenja. Če se znamo v zadostni meri izogibati še kajenju, pretiranemu sončenju, alkoholu, kofeinu in stresu, v duši pa najti varen prostor tudi za mir, je v nas že velik del srečnega zmagovalca. Zmagovalca, ki je zelo verjetno tudi intuitivno dovolj uglašen s svojim bistvom, da ve, kdaj nastopi čas za naslednji krog.

In prav ta naslednji krog ponudi nemalo zanimivih doživetij, kjer se zlovešče teorije o tem, da je za lepoto nujno treba (po)trpeti, sesedajo same vase. Tako se v pokrajini, sicer vajeni tudi razvpite vampirske metode pomlajevanja, naenkrat razpre pogled in odpre pot k lepoti, ki je lahko sladka in opojna, nežna in aromatična. Že res, da ne tudi čudežna. A če je pot daljša in vseskozi lepa, nam kaj hudega na takšnem popotovanju pač ne more biti.

Čokoladno razvajanje

Že zgodaj opremljeni s predsodki, da čokolada povzroča aknavost, najbrž niti ne pomislimo, da si prav s čokolado lahko pomagamo do zdrave in negovane polti. Da jo čokolada lahko nahrani bolj kakor prenekateri kozmetičnimi preparati. Kakav, znan po svojem blagodejnem vplivu na krvni obtok, sicer pa redni spremljevalec naravne kozmetike, vse pogosteje zahaja tudi širše, v kozmetični mainstream. Tačas je namreč na trgu najti številne izdelke za nego kože na osnovi kakava, kot so losijoni za telo, masla, kreme in pilingi; redki niso več niti centri dobrega počutja, ki vabijo v svojo sredo s čokoladnim tretmajem in obljubami o pregrešno slastnem razvajanju. Najsi gre za čokoladne kopeli, masažo s toplo čokolado, čokoladni piling ali čokoladno savno – kakav s svojo zapeljivo aromo in blagodejnim učinkom na kožo postaja vse pogostejša izbira tistih, ki si želijo učinkovite sprostitve za telo in duha, tistih z željo po negovani, žametno mehki koži.

Za posebno obliko zdravega razkošja, za naravni lifting in blag piling pravzaprav, lahko poskrbimo tudi sami, če šestim čajnim žličkam kakava v prahu dodamo tri žličke medu, prav toliko ovsene ali pirine kaše ter dve žlički smetane. Slednjo lahko zamenjamo z rumenjakom. Potem ko sestavine dobro premešamo, dobimo gladko maso, ki jo v krožnih gibih nanesemo na obraz. In jo po preteku 20 minut z mlačno vodo speremo. Ne le, da bo koža navlažena in mehka, stres in napetost se bosta topila, kakor bi bila tudi sama iz čokolade.

Toliko bolj če si bomo medtem, ko nam bo obraz prekrivala sladka maska, privoščili še košček prave čokolade, v njem uživali in prisluškovali tem blagodejnim vplivom na svoje razpoloženje, na telo. Čokolada, ki sicer ni zaveznica diet, je pa znana po tem, da pozitivno vpliva na počutje in zmanjšuje nivo stresnega hormona, zvišuje pa vrednost serotonina, tako imenovanega hormona sreče, uspešno stimulira živčni sistem, ki je tako bolje pripravljen na nove mentalne podvige.

Temna čokolada, tj. takšna z najmanj 55 % kakava, ne vsebuje mnogo sladkorja, ima pa veliko vitaminov in mineralov, flavonoidov in antioksidantov, ki kožo varujejo pred prostimi radikali, kar med drugim pomeni, da preprečujejo prezgodnje staranje in nastanek gub. Čokolada namreč vsebuje ogromno maščobnih kislin, ki kožo napnejo. Medtem ko visoka vsebnost kakava koži vrača izgubljeni sijaj, izboljšuje strukturo kože, pospešuje pa tudi njeno prekrvavitev in obnovo celic, visoka vsebnost kakavovega masla kožo globinsko hrani in mehča. Zato je takšna čokoladna nega posebno priporočljiva za suho in mešano kožo, ki ji primanjkuje zdravega ter svežega videza, saj so prav kakavove maščobe tiste, ki koži vračajo sijaj, mehkobo in svežino.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno