BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Chocolat Imperial - Prvo slovensko čokoladno vino!

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
chocolat imperial - prvo slovensko cokoladno vino

Kdo bi si mislil, da se dve tako različni sestavini, kot sta čokolada in vino, lahko tako lepo podata skupaj v pijači imenovani Čokoladno vino.

Prvo čokoladno vino

Kdo bi si mislil, da se dve tako različni sestavini, kot sta čokolada in vino, lahko tako lepo podata skupaj v pijači imenovani Čokoladno vino. Od leta 2013 se tudi slovenci lahko pohvalimo s svojim prvim čokoladnim vinom, ki ga izdeluje Hiša trte, vina in čokolade Kunej.

Družina Kunej

Družina Kunej, prihaja iz Brestanice in se že dolga leta ukvarja s pridelavo vin, leta 2013 pa so se začeli ukvarjati tudi s pridelavo čokolade. Aleš Kunej, je predstavnik pete generacije v svoji družini, ki se ukvarja z vinogradništvom. Med študijem vinarstva v Franciji pa je spoznal dekle portugalskega porekla z imenom Emanuela. Ta je velika oboževalka čokolade in prav tako se je vse skupaj začelo. Pod sklopom projekta "Vpliv trapistov na posavsko podeželje, akronim Trapistin" so začeli izdelovati raznorazne čokoladne izdelke, z namenom ponovne obuditve dediščine trapistov, skozi nove dejavnosti in izdelke. Želeli so ponovno obuditi čokolado Imperial, ki so jo nekoč izdelovali trapisti. Proizvodnja čokolade sedaj poteka v neposredni bližini gradu Rajhenburga, ki je bil nedavno prenovljen.

Želeli so ponovno obuditi čokolado Imperial, ki so jo nekoč izdelovali trapisti.

Res je, da Hiša trte, vina in čokolade Kunej izdeluje različne vrste vin visoke kakovosti, a šele odkar so v svojo ponudbo dodali čokoladno vino Chocolat Imerial, se je njihova prepoznavnost močno razširila. Seveda je treba vedeti, da je za izdelavo takega vina potrebna ogromna količina znanja in to kar iz dveh področij, vinarstva in čokoladarstva. Kot dobro vemo, sta to popolnoma različni področji. Chocolat Imperial je pravzaprav že v preteklosti bila blagovna znamka čokolade trapistov, ki so bili odlični v izdelavi čokolade in so obenem izdelovali tudi vino.

Recept za vino seveda ostaja skrivnost, saj so porabili kar nekaj mesecev, preden so odkrili pravo razmerje med vinom in čokolado. Gre za aromatizirano pijačo, na osnovi temno rdečega vina, kateremu je dodana temna čokolada. V primerjavi z ostalimi čokoladnimi vini po svetu, se ta razlikuje po tem, da ne vsebuje nobenih drugih dodatkov, kot so npr. smetana in ima tako še vedno vse parametre vina.

Gre za res odličen, poseben izdelek, zato se zanj zanimajo tudi različni muzeji čokolade iz različnih koncev po Evropi in verjamemo, da se bo glas o njem še naprej širil.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno