Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Cheesecake recepti

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
cheesecake recepti

Cheesecake je vedno pogosteje pripravljena sladica. Včasih je veljala za poletno sladico, danes pa je postala že kar glavna sladica marsikaterega jedilnika ne glede na letni čas. Kaj pa sploh je cheesecake?


Cheesecake je vrsta sladice, ki je pripravljena iz piškotne skorje, običajno jo pripravimo iz graham ali navadnih maslenih piškotov in nadeva iz kremnega sira, jajc, sladkorja in drugih sestavin. Cheesecake polnilo se običajno peče v pečici ter je gladek in kremast. Nekatere različice cheesecaka se lahko pripravijo brez peke in vsebujejo tudi druge sestavine, na primer sadje ali čokolado, postrežejo pa se lahko z različnimi prelivi, kot so stepena smetana, sadje ali čokoladna omaka. Cheesecake je priljubljena sladica, ki jo uživajo ljudje po vsem svetu. 


Zato smo pripravili par nasvetov, s katerimi lahko pripravite vedno pogosteje različne vrste cheesecake sladice. Pri pripravi si lahko pomagate tudi z BAM mešanico za pripravo cheesecake sladic. Mešanica bo ustvarila delikaten in puhast nadev, ki ga lahko uporabite za pripravo cheesecake tort, sladic v kozarcu ali kot nadev pit. Cheesecake nadev ne potrebuje dodatne peke in je zato priprava sladice še hitrejša. 


1. Cheesecake z orehi in brusnicami


Popolnoma kremne, rahlo oreščaste in nadvse slastne, bodo navdušile prav te cheesecake kocke z orehi in brusničnim pirejem. Kombinacija okusov zagotovo popelje v zimske čase, za cheesecake pa je tako ali tako že jasno, da to ni več poletna sladica. 

Recept za cheesecake z orehi in brusnicami čaka tukaj.


2. Cheesecake s tremi plastmi čokolade


Ljubitelji čokolade, pozor! Tale cheesecake sladica bo za vas. Cheesecake smo pripravili s plastjo čokolade, plastjo čokolade in plastjo čokolade. Ne, nismo se zmotili, ne gre za tipkarsko napako. Cheesecake je polna kombinacija TREH različnih čokoladnih plasti. Zdaj je verjetno že jasno, da je cheesecake sladice polna čokolad na TRI različne načine. Začnemo s slastno, rahlo hrustljavo čokoladno skorjico, kateri sledi kremna in okusa polna čokoladna krema, katero zaključi čokoladni ganache preliv.

Recept za cheesecake s tremi plastmi čokolade čaka tukaj.


3. Cheesecake z Ruby čokolado

Cheesecake z ruby čokolado brez peke je narejen iz ruby čokolade, ki je dokaj nova inovacija v svetu slaščičarstva! Osnova so rahlo roza kakavova zrna, ki ustvarijo naravno rožnato obarvano čokolado z blagim okusom rdečega jagodičevja. Okus ruby čokolade najlažje opišemo kot lahko čokolado, ki spominja na belo čokolado, vendar z rahlo kislo noto, ki jo daje okus rdečega jagodičevja.

Recept za cheesecake z Ruby čokolado čaka tukaj.


4. Cheesecake recept brez peke z Oreo piškoti

Cheesecake brez peke z Oreo piškoti bomo pripravili z vsem poznanimi in preprostimi sestavinami. Rezultat pa bo puhast, kremast, z Oreo piškoti napolnjen cheesecake. Za piškotno dno cheesecake sladice bomo uporabili Oreo piškote. Če vam je okus res všeč, predlagamo, da piškote uporabite tudi za kremo in ne le za pripravo piškotnega dna.

Recept za Oreo cheesecake čaka tukaj.


5. Kinder Bueno cheesecake

Cheesecake tortica z prizanesljivim nadevom Kinder bueno, maslenimi piškoti in zdrobljeno osnovo Kinder bueno čokoladic. Priprava je popolnoma enostavna, okus pa božanski. V kremo Kinder bueno cheesecake tortice lahko dodamo tudi BAM lešnikov namaz, z ravno pravšnjo kombinacija lešnikov, kremastega mleka in trsnega sladkorja. Kombinacija ustvari odličen in okusen lešnikov namaz, ki bo prvi žlici takoj spomni na okus slavnih Kinder bueno čokoladic.


Cheesecake z okusom slavnih Kinder Bueno čokoladic čaka tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,47 €
Skupaj:
22,23 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno