BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Brezkalorična naravna sladila

 • Čas branja Čas branja: 3 minute
brezkaloricna naravna sladila
Naravna sladila so postala izjemno priljubljena kot alternativa tradicionalnemu sladkorju, saj omogočajo uživanje sladkega okusa brez negativnih zdravstvenih posledic.

Med najbolj priljubljena naravna sladila spadata eritritol in stevia, katera sta združena v Fit naravno namizno sladilo.


Sladili stevia in eritritol predstavljata dve izmed najbolj uporabljanih naravnih sladil brez kalorij, ki se pogosto uporabljata v različnih dietah kot so keto dieta, ločevalna dieta in žolčna dieta. V tem članku bomo raziskali, zakaj so naravna sladila brez kalorij primerna za uporabo ter podali nekaj primerov uporabe.


Zakaj so naravna sladila brez kalorij primerna za uporabo?


 • Nizka kalorična vrednost: Ena izmed največjih prednosti naravnih sladil kot sta stevia in eritritol, je njuna nizka kalorična vrednost. To omogoča, da uživaš sladke jedi brez skrbi glede vnosa dodatnih kalorij, kar je ključno za tiste, ki sledite dietam, kot je keto dieta.


 • Nizek glikemični indeks: Naravna sladila brez kalorij imajo nizek glikemični indeks, kar pomeni, da ne povzročajo hitrega dviga ravni sladkorja v krvi. To je še posebej pomembno za diabetike in tiste, ki želite nadzorovati svojo raven sladkorja v krvi.


 • Brez umetnih dodatkov: Naravna sladila, kot sta stevia sladilo in eritritol sladilo, ne vsebujejo umetnih dodatkov, kar jih naredi bolj zdravo alternativo za sladkanje jedi in pijač.


 • Brez neprijetnega pookusa: Stevia in eritritol imata minimalen ali noben neprijeten pookus, kar omogoča enostavno uporabo v različnih receptih brez kompromisov pri okusu.


 • Primerno za različne diete: Naravna sladila so primerna za širok spekter diet, vključno s keto dieto, ločevalno dieto in žolčno dieto. To omogoča večjo fleksibilnost pri pripravi jedi, ki ustrezajo specifičnim prehranskim potrebam.


 • Podpora zdravemu življenjskemu slogu: Uporaba naravnih sladil brez kalorij podpira zdrav življenjski slog, saj omogoča uživanje sladkih okusov brez negativnih posledic, povezanih z uživanjem sladkorja, kot so zobna gniloba, povečanje telesne mase in tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.


 • Brez negativnih učinkov na zdravje: Za razliko od nekaterih umetnih sladil, naravna sladila, kot sta stevia in eritritol, nimata negativnih stranskih učinkov na zdravje, kar je pomembno za dolgotrajno uporabo.

Primeri uporabe naravnih sladil v jedeh:


 • Peciva in torte: Naravna sladila stevia in eritritol, lahko uporabimo v različnih vrstah peciva in tort, da jih naredimo sladke in okusne brez dodatnih kalorij. Zaradi svoje sposobnosti, da se dobro topita sta popolna za pripravo krem in biskvitov.


 • Muffini in kolački: Naravna sladila lahko uporabimo pri pripravi muffinov in kolačkov, kjer bosta zagotovila sladek okus brez dodanih kalorij.


 • Smoothiji in napitki: Za dodajanje sladkosti smoothiejem in različnim napitkom so naravna sladila idealna izbira, saj se hitro raztopijo in ne puščajo neprijetnega pookusa.


 • Jogurti in sladice: Dodajanje naravnih sladil v jogurte ali različne sladice, kot so pudingi in panna cotta, omogoča uživanje v sladkih okusih brez dodatnega sladkorja.


 • Sadne solate: Naravna sladila lahko uporabimo tudi za posipanje sadnih solat, da jim dodamo nekaj sladkosti brez dodatnih kalorij.


 • Granola in kosmiči: Pri pripravi domače granole ali kosmičev lahko uporabimo naravna sladila, da ustvarimo zdrav in sladek zajtrk ali prigrizek.


 • Sladkani čaji in kava: Naravna sladila so idealna za sladkanje čaja in kave, saj se hitro raztopijo in ne vplivajo na okus pijače.


 • Marmelade in džemi: Pri pripravi domačih marmelad in džemov lahko uporabimo naravna sladila, da zmanjšamo količino sladkorja in hkrati ohranimo sladek okus.


 • Sladoled in zamrznjene sladice: Naravna sladila so odlična izbira za pripravo domačega sladoleda in drugih zamrznjenih sladic, saj zagotavljajo sladkost brez dodanih kalorij.


 • Omake in prelivi: Tudi pri pripravi sladkih omak in prelivov, kot so čokoladni ali sadni prelivi, so naravna sladila odlična izbira, saj se dobro mešajo in topijo, kar zagotavlja enakomerno sladkost.


Naravna sladila kot sta stevia sladilo in eritritol sladilo predstavljata izvrstno alternativo tradicionalnemu sladkorju.

Z uporabo skrbno izbranih sestavin, naravna sladila omogočajo uživanje sladkih okusov brez negativnih zdravstvenih posledic. Primerne so za širok spekter diet, vključno s keto dieto, ločevalno dieto in žolčno dieto, enostavno se uporabljajo in zagotavljajo sladkost brez dodatnih kalorij.

Z različnimi možnostmi uporabe v pecivu, pijačah, jogurtih, sadnih solatah in številnih drugih jedeh omogočajo kreativnost v kuhinji brez kompromisov pri okusu in zdravju.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €

O avtorju

Maja K.
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno