Tam, kjer se pravljice večinoma končajo, se naša šele začne. Zakonca Guy in Lilian Foubert sta pred davnimi, davnimi časi – natančneje leta 1960 – ustanovila majhno družinsko podjetje, poimenovano kar po kombinaciji njunih prvih imen. In zgodba o uspehu tedaj še povsem neznane belgijske čokolade Guylian se je pričela … Sedež proizvodnje je bil sprva kar na njunem domu, izdelke pa sta prodajala lokalnim čokoladnicam.
In živela sta srečno do konca svojih dni…
Glas o božanskem okusu njune čokolade se je sčasoma čedalje bolj širil, podjetje pa je rastlo in se postopoma razširilo tudi na tuje trge – belgijska čokolada GuyLian, katere začetki so bili skromni, previdni, je tako prodrla v svet. In to več kot uspešno.
O tem priča tudi dejstvo, da je severnokorejsko podjetje leta 2008 odkupilo podjetje GuyLian za kar 164 milijonov dolarjev, pri čemer moramo imeti vseskozi v mislih, da se je vse skupaj začelo kar v neki domači kuhinji.
Zgodba o belgijski čokoladi GuyLian oziroma o zakoncih Foubert je tako zgodba o tem, da je mogoče prav vse – tudi pravljice.
Slavne čokoladne školjke in morski sadeži
Verjetno bi težko našli človeka, ki ne pozna znamenite bombonjere, sestavljene iz pralin v obliki školjk in morskih sadežev. Gre za enega verjetno najbolj znanih izdelkov iz belgijske čokolade GuyLian. Temna čokolada je tu združena z belo in mlečno čokolado, kar ustvarja čudovito harmonijo okusov, ki jo dokončno zaokroži čokoladno-lešnikov nadev.
Tam, kjer se pravljice večinoma končajo, se naša šele začne.
Okus belgijske čokolade GuyLian je okus tradicije, ki marsikomu pričara spomine na otroštvo – a obenem tudi okus, ki vsebuje ščepec modernosti, ki opozarja, da gre za čokolado, ki je presegla konkreten čas in prostor ter postala praktično večna. Omeniti pa moramo tudi lično embalažo, v katero so izdelki znamke GuyLian pakirani. Ne smemo namreč pozabiti, da jemo najprej z očmi, zato je tudi estetski element pomemben del okušanja.
Čokolada rekorderka
Belgijska čokolada GuyLian se ponaša tudi s posebnim rekordom, zaradi katerega si je leta 2005 prislužila vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Antoine Bouffioux je namreč iz več kot 50 000 pralin v obliki školjk, izdelanih iz te čokolade, ki so skupaj tehtale malo manj kot 2 toni, postavil največjo čokoladno skulpturo v obliki velikonočnega jajca, visoko več kot 8 metrov. Dosežek lahko razumemo tudi kot nekakšen poklon zakoncema Foubert, ki sta začela praktično iz nič ter z veliko potrpežljivosti, delavnosti in kulinaričnega znanja ustvarila eno izmed najbolj prepoznavnih znamk belgijske čokolade.
Za posebne priložnosti in za vsak dan – belgijska čokolada GuyLian je lahko čudovito darilo
Težko boste zgrešili, če boste svoje prijatelje ob posebnih priložnostih obdarili z bonbonjero iz belgijske čokolade GuyLian. Z okusnimi pralinami, izdelanimi iz najkakovostnejše mešanice čokolad, pa jih lahko presenetite tudi kar tako, brez posebnega razloga, preprosto zato, ker so ob vas, vam pomagajo v slabih časih in vam delajo družbo v lepih trenutkih vašega življenja. Saj veste, kako pravijo – prijatelji so čokolada v piškotu življenja. Mi pa dodajamo: toliko bolje, če je to čokolada GuyLian!