Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Belgijska čokolada GuyLian – znamenita poslastica za največje sladokusce

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
belgijska cokolada guylian – znamenita poslastica za najvecje sladokusce

Za priljubljeni čokoladnimi školjkami in morskimi sadeži, izdelanimi iz belgijske čokolade GuyLian, se skriva prav posebna zgodba in ganljiva zgodba…

Tam, kjer se pravljice večinoma končajo, se naša šele začne. Zakonca Guy in Lilian Foubert sta pred davnimi, davnimi časi – natančneje leta 1960 – ustanovila majhno družinsko podjetje, poimenovano kar po kombinaciji njunih prvih imen. In zgodba o uspehu tedaj še povsem neznane belgijske čokolade Guylian se je pričela … Sedež proizvodnje je bil sprva kar na njunem domu, izdelke pa sta prodajala lokalnim čokoladnicam. 

In živela sta srečno do konca svojih dni…

Glas o božanskem okusu njune čokolade se je sčasoma čedalje bolj širil, podjetje pa je rastlo in se postopoma razširilo tudi na tuje trge – belgijska čokolada GuyLian, katere začetki so bili skromni, previdni, je tako prodrla v svet. In to več kot uspešno.

O tem priča tudi dejstvo, da je severnokorejsko podjetje leta 2008 odkupilo podjetje GuyLian za kar 164 milijonov dolarjev, pri čemer moramo imeti vseskozi v mislih, da se je vse skupaj začelo kar v neki domači kuhinji.

Zgodba o belgijski čokoladi GuyLian oziroma o zakoncih Foubert je tako zgodba o tem, da je mogoče prav vse – tudi pravljice.

Slavne čokoladne školjke in morski sadeži

Verjetno bi težko našli človeka, ki ne pozna znamenite bombonjere, sestavljene iz pralin v obliki školjk in morskih sadežev. Gre za enega verjetno najbolj znanih izdelkov iz belgijske čokolade GuyLian. Temna čokolada je tu združena z belo in mlečno čokolado, kar ustvarja čudovito harmonijo okusov, ki jo dokončno zaokroži čokoladno-lešnikov nadev.

Tam, kjer se pravljice večinoma končajo, se naša šele začne. 

Okus belgijske čokolade GuyLian je okus tradicije, ki marsikomu pričara spomine na otroštvo – a obenem tudi okus, ki vsebuje ščepec modernosti, ki opozarja, da gre za čokolado, ki je presegla konkreten čas in prostor ter postala praktično večna. Omeniti pa moramo tudi lično embalažo, v katero so izdelki znamke GuyLian pakirani. Ne smemo namreč pozabiti, da jemo najprej z očmi, zato je tudi estetski element pomemben del okušanja.

Čokolada rekorderka

Belgijska čokolada GuyLian se ponaša tudi s posebnim rekordom, zaradi katerega si je leta 2005 prislužila vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Antoine Bouffioux je namreč iz več kot 50 000 pralin v obliki školjk, izdelanih iz te čokolade, ki so skupaj tehtale malo manj kot 2 toni, postavil največjo čokoladno skulpturo v obliki velikonočnega jajca, visoko več kot 8 metrov. Dosežek lahko razumemo tudi kot nekakšen poklon zakoncema Foubert, ki sta začela praktično iz nič ter z veliko potrpežljivosti, delavnosti in kulinaričnega znanja ustvarila eno izmed najbolj prepoznavnih znamk belgijske čokolade.

Za posebne priložnosti in za vsak dan – belgijska čokolada GuyLian je lahko čudovito darilo

Težko boste zgrešili, če boste svoje prijatelje ob posebnih priložnostih obdarili z bonbonjero iz belgijske čokolade GuyLian. Z okusnimi pralinami, izdelanimi iz najkakovostnejše mešanice čokolad, pa jih lahko presenetite tudi kar tako, brez posebnega razloga, preprosto zato, ker so ob vas, vam pomagajo v slabih časih in vam delajo družbo v lepih trenutkih vašega življenja. Saj veste, kako pravijo – prijatelji so čokolada v piškotu življenja. Mi pa dodajamo: toliko bolje, če je to čokolada GuyLian!

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno