BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

6 nasvetov za izbiro popolnega darila za božič

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
6 nasvetov za izbiro popolnega darila za bozic

Bliža se čas slovesa koledarskega leta, čas, ko se spominjamo prijetnih trenutkov, preživetih v družbi naših najbližjih. In le kaj je lepšega, kot da izrazimo svojo naklonjenost s prikupnim božičnim darilom?

Darila za božič so odlična priložnost, da osebam, ki jih imamo radi, to pokažemo še na simboličen način.

Pri tem ne govorimo o dragih darilih oziroma o zmotnem prepričanju, da dražje darilo kot poklonimo, več nam obdarovanec oziroma obdarovanka pomeni. Zahvalimo se lahko že z lepo gesto ali simboličnim darilom, ki nas ne bo udarilo po denarnici, obdarovancu pa bo vseeno dalo vedeti, kako zelo ga cenimo. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali nakupovanje božičnega darila.

Preverite svoje finančno stanje

Preden se lotite nakupa darila za božič, dobro premislite, koliko ste pripravljeni odšteti zanj. Ne glede na to, kako globoko boste segli v žep, je prvo pravilo pri kupovanju daril ta, da poznate svoje finančno stanje in na podlagi tega tudi določite razpon cene.

Omislite si božični šparovček

Ta nasvet morda letos ne bo prišel toliko v poštev, vsekakor pa se ga lahko začnete držati takoj, ko bodo prazniki mimo. Ne glede na to, ali se boste lotili kupovanja dražjih ali manj dragih daril, lahko z varčevanjem skozi vse leto poskrbite za to, da se vam nakup daril ob koncu leta ne bo poznal na finančnem stanju.

Kako? V namen varčevanja za božična darila si lahko priskrbite prav posebno denarnico, ki jo lahko poimenujete »božični šparovček«. Tedensko ali mesečno ga lahko polnite z določenim zneskom, ki ga določite že na začetku varčevanja, ali pa šparovček občasno napolnite z drobižem, ki vam je sicer v denarnici samo napoto. Ne glede na to, kako pogosto boste polnili svoj šparovček, vam bo vsak dodaten evro konec leta prišel še kako prav.

Vprašajte se, kaj obdarovanec potrebuje

Verjetno je to eno izmed vprašanj, na katerega je najtežje najti odgovor, saj obdarovanec po vsej verjetnosti zatrjuje, da ne potrebuje ničesar.

A glejte širše in se poskušajte spomniti, ali je med letom kdaj čisto mimogrede omenil, kaj bi mu prišlo prav, pa mu tega še ni uspelo kupiti.

Morda pa je kdaj razmišljal o masaži, pa zanjo kar ne najde časa – potem veste, kaj storiti.

Če se ne morete domisliti ničesar, kar bi obdarovanec potreboval, o tem povprašajte njegove najbližje, ali pa preglejte njegov profil na socialnih omrežjih, če ga ima – tam boste zagotovo našli namig za božično darilo, ki mu bo všeč.

Naredite seznam vseh stvari, ki ga zanimajo

Ne glede na to, kako dobro ga poznate, se boste zagotovo spomnili vsaj ene stvari, ki ga navdušuje. Na list papirja poskusite napisati čim več stvari, ki se jih spomnite, tudi tistih, ki se na prvi pogled morda ne zdijo primerne za božično darilo. Če obdarovanec na primer rad vrtnari ali ureja kotičke svojega doma, mu lahko kupite kakšno orodje, ali pa mu poklonite priročnik z nasveti, kako popestriti notranje prostore.

Ozrite se v njegovo preteklost

Vsakdo kdaj obuja spomine na določeno obdobje v svojem življenju, zato lahko obdarovanca presenetite tudi z darilom, ki ga bo vrnilo v preteklost. Kupite mu lahko najljubšo sladkarijo iz otroštva, ali pa ga peljete na kraj, ki ga je pogosto obiskoval v določenem obdobju v življenju.

V darilo vključite delček sebe

Naj bo darilo personalizirano tudi na drugačen način – naj obdarovancu ne pove le nekaj o njem, ampak tudi o vas. Lahko mu narišete ali napišete nekaj lepega, mu izdelate šal, s katerim se bo grel v mrzlih zimskih dneh, ali pa mu skuhate njegovo najljubšo jed.

Ker pa za nobenega čokoholika darilo ni popolno, če ga ne dopolnjuje še čokolada, nikar ne pozabite priložiti še kakšne izmed sladkih dobrot, ki jo lahko izberete v naši spletni trgovini Mojačokolada.si.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno