Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

5 namigov za sladka poročna darila, spletna trgovina Mojačokolada.si

  • Čas branja Čas branja: 4 minute
5 namigov za sladka porocna darila spletna trgovina mojacokoladasi

Sladka poročna darila se zdijo precej tradicionalna izbira, ki pa jo lahko popestrite in ji dodate povsem novo dimenzijo. Svatje bodo zagotovo navdušeni!

V navadi je, da se svatom pri odhodu s poroke podari tudi manjše darilce, ki simbolizira hvaležnost ženina in neveste, da so z njima delili enega najbolj posebnih dni v njunem življenju. Seveda pa je s tem povezana tudi dilema, kaj naj bo to darilo.

Nekateri pari se denimo odločajo, da uokvirijo svojo (poročno) fotografijo, spet drugi za bolj tradicionalne konfete, priljubljeni pa so tudi razni kipci in podobno.

Vse to so sicer lepa darila, ki imajo spominsko vrednost, vendar se nam dandanes, ko smo večinoma obkroženi s poplavo različnih stvari, pogosto zgodi, da se takšna darila založijo v kakšen predal ali omaro, kjer počasi tonejo v pozabo. Izkušnje tako kažejo, da svate večinoma še vedno najbolj razveselijo sladka poročna darila. Ta zagotovo ne bodo postala »lovilci prahu«, obenem pa daje priprava tovrstnih daril bodočima zakoncem še vedno dovolj prostora, da vanje vtisneta svoj osebni pečat.

1. Bodite izvirni!

Nekateri pari se odločijo, da svatom podarijo kar pecivo, ki so ga stregli na svatbi. Ta ideja pa ni najboljša najmanj zaradi dveh razlogov. Prvi je ta, da so se svatje tega peciva verjetno preobjedli že na slavju in jim verjetno ne bo najbolj teknilo v naslednjih dneh, drugi pa je povezan z dejstvom, da so takšna sladka poročna darila precej predvidljiva in zato svatom verjetno ne bodo ostala v spominu, kar naj bi bil eden ključnih namenov tega darilca. Tako vam svetujemo, da se raje odločite za bolj izvirne rešitve, lahko celo takšne z malce eksotičnega pridiha. Ena od možnosti so denimo pralineji, narejeni iz kakovostne čokolade, v katerih se po želji skriva še mandelj ali kak drug orešček. Zelo posrečena izbira je lahko tudi suho sadje, oblito s poljubno vrsto čokolade. Pri količini vam ni treba pretiravati, raje dajte prednost kvaliteti in izberite resnično vrhunske izdelke, ki so bili po možnosti izdelani ročno.

2. Okušamo tudi z očmi…

Zelo pomembna je tudi embalaža, v katero bodo pakirana izbrana sladka poročna darila. Precej neugledna bela kartonska škatla, ki se pogosto uporablja, vsekakor ni najbolj kompatibilna s tako posebno priložnostjo, kot je poroka. Na srečo pa je dandanes pestra tudi ponudba sladkih dobrot v izjemno ličnih embalažah, v izdelavo katerih je bilo vloženega veliko truda in kreativnosti – na voljo so celo pakiranja, ki so bila narejena prav z mislijo na poročno slavje, čemur je prilagojena tudi izbira ustreznih barv in okraskov.

3. Personalizirana sladka poročna darila.

Darila za svate bodo še malce bolj izvirna, predvsem pa unikatna, če jih naročite pri enem od podjetij, ki ponujajo izdelavo personaliziranih sladkih poročnih daril. Tako je denimo mogoče, da sta na izbrane sladke dobrote ali pa na njihov ovoj vtisnjeni vajini imeni, mogoče vajin poročni datum ali pa kaj drugega po vajini izbiri. Poskrbita le, da bosta v primeru, če se odločita za to možnost, naročilo oddala dovolj zgodaj, saj je za izdelavo tovrstnih daril načeloma potrebnega malce več časa.

4. Dodajte posvetilo.

Izjemno lepa gesta je lahko posvetilo, priloženo vsakemu darilcu. Izogibajta se uporabi klišejskih misli oziroma citatov. Namesto tega raje oblikujta povsem unikatno posvetilo, sestavljeno za vsakega svata posebej. V pomoč vama je lahko tudi poezija – za vsakega svata poiščita pesem, ki opisuje vaš odnos oziroma tisto, kar vama ta oseba pomeni. To je lahko tudi besedilo kakšne pesmi, povezano z lepimi trenutki, ki ste jih preživeli skupaj. Za pripravo takšnih posvetil bosta seveda potrebovala malce več časa, zato je pomembno, da na poroko povabita le tiste ljudi, s katerima sta si zares blizu in vama nekaj pomenijo. Besede bodo tako stekle precej lažje, obenem pa je to tudi najboljše zagotovilo za krasno preživet dan …

5. Pazite na rok uporabnosti.

Poklanjanje peciva, ki se bo streglo na poroki, pa ima še dodatno pomanjkljivost. Večinoma imajo te slaščice precej omejen rok trajanja – če se v naslednjih dneh mogoče sicer še ne bodo pokvarile, pa bodo zagotovo precej manj sveže in okusne. Tako svatje ne bodo imeli pretirane izbire glede tega, kdaj bi se želeli posladkati z njimi in po možnosti zraven obujati spomine na vajin poročni dan. Po drugi strani pa bodo denimo pralineji ob primernem shranjevanju ostali okusni in sveži precej dlje kot pecivo, ki se običajno streže na porokah. Obenem pa je daljši rok trajanja daril za svate lahko, če smo malce vraževerni, tudi dobra popotnica za vajin zakon in njegovo dolgo trajanje!

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno