BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

20 chocolate – čokolada, ki vas bo navdušila že ob prvem ugrizu

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
20 chocolate – cokolada ki vas bo navdusila ze ob prvem ugrizu

Ste že slišali za slovensko mojstrovino, ki se skriva pod imenom 20 chocolate? Odlikuje jo slovensko poreklo in čudovit okus, ki ga ustvarita le dve sestavini. Vas zanima, kateri? Berite naprej.

Le malo ljudi se zaveda, kako zelo pomemben je proces nastajanja čokolade, saj lahko že najmanjša odstopanja močno vplivajo na njen okus – 20 chocolate se zato ponaša s prav posebnim postopkom izdelave. Kakšnega okusa bo kakav, je namreč odvisno že od samega postopka fermentacije kakava, ki je zato tudi eden izmed najpomembnejših korakov pri izdelavi čokolade. Pomembno je, da so kakavova zrna skrbno izbrana, saj se s tem ohranijo njegove številne hranilne in zdravilne vrednosti ter blagodejni učinki na psihično počutje.

Od kakavovih zrn do čokoladne tablice

Vsaka tablica 20 chocolate je izdelana v Sloveniji po tradicionalnih postopkih – s tem se namreč ohranijo originalne značilnosti kakava. Začetni fazi praženja izbranih in redkih kakavovih zrn tako sledi njihova predelava v fino kakavovo pasto, ki ji dodajo še minimalno količino kokosovega sladkorja. In prav dejstvo, da je narejena iz le 2 sestavin, je glavna posebnost te aromatične čokolade.

Pregreha, ki to ni

Kdo pravi, da zdrav življenjski slog in sladkanje s čokolado ne gresta skupaj? Če je slednja pripravljena iz kakovostnih in neškodljivih sestavin, ki za nameček našemu zdravju celo koristijo, potem ni razloga za skrb. Ker je čokolada 20 chocolate skrbno in vestno pripravljena iz kakavovih zrn in kokosovega sladkorja najvišje kakovosti, je zagotovo prava izbira za vse, ki pazite na svojo prehrano, ker ne vsebuje sestavin živalskega izvora, pa je priljubljena tudi med vegani. Njena dodatna posebnost in hkrati prednost pa je, da se v ustih topi počasneje kot druge vrste čokolade, saj v povprečju vsebuje kar 30 % manj maščob.

Vse čokoholike bo gotovo razveselilo dejstvo, da so na voljo kar 4 aromatični okusi te čokolade, poimenovani po kraju izvora kakavovih zrn v posamezni čokoladi:

Ekološka čokolada Santo Domingo

Izdelana je po merilih ekološke pridelave iz kakovostnih ekoloških kakavovih zrn iz Dominikanske republike, zato ne vsebuje pesticidov ter drugih zdravju škodljivih snovi, vsebuje pa izdatno količino antioksidantov. Njena značilnost je bogata čokoladna aroma, ki je nadgrajena z lahkotnim okusom po banani in gvajavi.

Temna čokolada Ecuador

Kot že ime samo pove, je izdelana iz kakavovih zrn Arriba Nacional iz tropskih nižin pacifiške obale Ekvadorja. Njena značilnost so bogate cvetlično-čokoladne arome, ki lepo zaokrožijo končni okus čokolade, ki še posebej pride do izraza ob skodelici dišeče kave.

Temna čokolada Cuba

Kakavova zrna, iz katerih je izdelana, prihajajo iz karibskih otokov v kubanski regiji Baracoa. Kot se za to regijo spodobi, se čokolada ponaša s čudovito aromo z noto po suhem lesu, praženih lešnikih in pridihu tobaka. Kako nenavadno, a hkrati zelo mamljivo!

Temna čokolada Nicaragua

Izdelana je iz kakavovih zrn iz tropskih gozdov severnega hribovitega dela Nikaragve. Njena značilnost je izrazita čokoladna aroma, ki jo nadgrajuje lahkotna sadna nota jagodičevja.

Vsi tisti, ki prisegate na namaze, pa se lahko posladkate z edinstvenim 20 chocolate lešnikovim namazom, ki je prav tako izključno slovenskega porekla. Sestavljen je iz 3 sestavin vrhunske kakovosti – 60 % lešnikov, ekoloških kakavovih zrn in ekološkega kokosovega sladkorja. Primerno tudi za vegane.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno