Leta 2013 so britanski izdali omejeno serijo poštnih znamk z vonjem čokolade.
Obstaja tableta po kateri bodo vaši prdci dišali po čokoladi.
Psi in mačke lahko zbolijo (in celo umrejo!) zaradi uživanja čokolade.
Nutella je bila ustvarjena med drugo svetovno vojno, ko je italijanski slaščičar v čokoladni namaz vmešal lešnike, da bi povečal zalogo svojega namaza.
Čokolada je edino živilo, ki se topi malce pod človeško temperaturo telesa. To je tudi razlog zakaj se čokolada topi v naših ustih.
75% celotne proizvodnje vanilije se uporabi za sladoled in kot dodatek k čokoladi.
Znanstveniki lahko za 20% zmanjšajo maščobe v čokoladi s tem, da jo spustijo čez električno polje.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
Rumenjakom dodamo vaniljevo pasto, sladkor v prahu, jedilni škrob in rum. Prilijemo še 50 ml mleka in z metlico mešamo, da dobimo gladko maso brez grudic.
Preostalo mleko damo v kozico in ga segrevamo do vrelišča.
Eno zajemalko vrelega mleka pomešamo z jajčno maso, nato pa jajčno maso med mešanjem z metlico počasi prilivamo k vrelemu mleku.
Nastalo kremo ob stalnem mešanju na srednje močnem ognju kuhamo še od 5 do 7 minut, da se zgosti.
V kremo vmešamo še grobo kokosovo moko. Količino prilagodimo svojemu okusu.
Kozico s kremo odstavimo z ognja. S prozorno živilsko folijo jo pokrijemo tik do kreme, da se na njej ne naredi skorjica.
Za približno 5 ur jo postavimo v hladilnik, da se popolnoma ohladi in strdi.
Ohlajeno stepemo z električnim ročnim mešalnikom v gladko kremo, nato vanjo z lopatko narahlo umešamo še stepeno sladko smetano. Količino prilagodimo glede na to, kako kompaktno kremo želimo.
Na dno kozarčkov nadrobimo biskvit ali piškote ter po vrh nabrizgamo kremo. Raffaello v kozarcu okrasimo s kokosom in raffaello kroglico.
Pečico segrejemo na 180°C. Graham piškote in mandlje zmešamo v drobtine. Presujemo v srednje veliko skledo in zmešamo sladkor in stopljeno maslo, dokler se ne povežeta. Močno pritisnemo na dno in navzgor ob straneh pekača za pite. Predhodno pečemo 8 minut. Pečico pustimo vključeno.
Pripravimo nadev: sladkano kondenzirano mleko, limonin sok in rumenjake stepemo. Pripravljeno limonio kremo vlijemo v toplo piškotno skorjo.
Pito pečemo med 18-21 minut ali dokler se le *rahlo* ne zamaja v sredini. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi na rešetki. Ko se ohladi, pokrijemo in še vsaj za eno ohlajamo v hladilniku. Okrasimo po želji.
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.