BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta Sacher

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
torta sacher

Večna klasika za vse čokoholike! Kombinacija kremnega, rahlega čokoladnega biskvita in marelične marmelade je res zadetek v polno. Receptov za Sacher je res ogromno, tukaj pa je še moja različica. Biskvit je sam po sebi dovolj sočen, k temu pa pripomore tudi sestavljanje še mlačnih plasti biskvita in topla marmelada.

Čokoladna glazura prijetno zaokroži okus torte, zraven pa se prileže žlica stepene smetane.

Klasično Sacher torto lahko zamenjate tudi za BAM čokoladno torto.

S sestavinami recepta je mogoče pripraviti osem kosov torte.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Sacher

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 170°C. 150 g čokolade stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Rumenjake bledo stepemo s sladkorjem v prahu in vaniljevo pasto. Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo ter premešamo.

2. Korak

Beljake s sladkorjem stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom primešamo ohlajeno čokolado; na maso presejemo moko s kakavom in z ročnim mešalnikom na nizki hitrosti premešamo, da se sestavine povežejo. Nazadnje z lopatko v dveh korakih primešamo sneg beljakov.

3. Korak

Pekač, premera 18 cm, obložimo s papirjem za peko (dno), obod pa namažemo z maslom in posujemo z moko (odvečno moko stresemo). V pekač enakomerno razporedimo maso in pečemo 15 minut z rahlo odprtimi vrati pečice (med vrata zataknemo kuhalnico), nato vrata pečice zapremo in pečemo še 40 minut.

4. Korak

Pečeno torto 20 minut ohlajamo v pekaču, nato jo vzamemo iz pekača in do mlačnega ohladimo na mreži. Medtem ko se hladi, marmelado gladko zmešamo in jo segrejemo.

5. Korak

Mlačen biskvit prerežemo na tri enake diske, hrustljavo skorjico odstranimo. Spodnji del damo na podstavek in namestimo obroč. Takoj ga premažemo s 50 g marmelade in pokrijemo z drugim diskom. Narahlo potisnemo, premažemo s 50 g marmelade in pokrijemo s tretjim diskom, tako da zgornji del obrnemo na marmelado. Premažemo z ostalo marmelado (30 g) in pustimo, da se torta ohladi.

6. Korak

Ohlajeni torti odstranimo obroč in jo v celoti gladko premažemo z marmelado. Počakamo, da se marmelada nekoliko posuši. S pomočjo dveh paletnih nožev torto prestavimo na mrežo in pripravimo glazuro.

7. Korak

Čokolado z maslom stopimo nad paro in odvzamemo nekaj žlic, ki jo bomo potrebovali za napis; ostali čokoladi dodamo olje in dobro premešamo. Čokolado ohladimo do mlačnega in jo od sredine navzven prelijemo po torti. S pomočjo paletnega noža jo enakomerno, gladko premaže- mo. Torto z mrežo vred prestavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Ko se strdi, torto s pomočjo dveh paletnih nožev prestavimo nazaj na podstavek in jo dekoriramo s prihranjeno čokolado.

8. Korak

Torto hranimo na približno 18°C, če pa jo imamo v hladilniku, jo dve uri pred postrežbo držimo na sobni temperaturi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,22 €
Skupaj:
46,98 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno