BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Torta Planica

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
torta planica

Prepričani smo, da skoraj ni človeka, ki ne pozna okusa legendarnega okusa torte Planica. Sloj treh čokolad nekatere takoj ponese v otroštvo, druge pa spomni na legendarno skakalnico v Sloveniji. Torta Planica vaše brbončice razveseli s puhastim kakavovim biskvitom, nato pa jih najprej poboža z mlečno čokoladno kremo, pripravljeno z BAM mlečno čokolado. Sledi jagodna krema, pripravljena z BAM jagodno čokolado in čisto na koncu preseneti še s kremo iz BAM bele čokolade. 


Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.


Za pripravo treh slojev kreme se ponavadi uporabi kar sladoled Planica mi pa smo se priprave lotili malo drugače. V torti Planica se razvija prava igra okusov: okus bele čokolade razbije okus jagodne čokolade, kateri je dodana aroma jagod, prav tako pa s svojo barvitostjo poskrbi še za dekoracijo torte Planica. BAM mlečna čokolada pa poleg karamelnega priokusa s svojo čokoladno rjavo barvo poskrbi še za kontrast. 


BAM nasvet:
v kremo bele čokolade lahko dodamo en pritisk BAM vanilijeve paste, ki poskrbi za še večjo igro okusov.


Torta Planica
je primerna za vsak letni čas, ne glede na njen osvežilen okus. Z veseljem se povabi na naslednjo rojstnodnevno zabavo ali pa zaigra glavno vlogo pri presenečenju najbližjih.


Sestavine
so primerne za osem kosov torte, pečene v pekaču premera 18 cm.


Da bosta nakup in priprava torte Planica lažja, smo vse tri okuse čokolad stisnili v slaščičarski paket.

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Torta Planica

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 180°C. Jajce s sladkorjem stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in jo nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 10 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
1. Korak Glede na to, da so količine sestavin za čokoladne kreme enake, so enaki tudi postopki. Kremo iz bele, jagodne in mlečne čokolade torej pripravimo po enakem postopku. 120 g sladke smetane čvrsto stepemo. 135 g izbrane čokolade raztopimo s preostalimi 50 g tople sladke smetane. Mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma raztopi. Medtem namočimo želatino v hladno vodo. Tam naj se namaka 5 minut. Ožeto želatino nato dodamo v čokoladno zmes in mešamo toliko časa, da se raztopi. Pazimo, da čokoladna zmes ni prevroča, saj se bo drugače želatina raztopila v grudice, tega pa si ne želimo. Ko se želatina raztopi, nežno dodamo še stepeno sladko smetano in mešamo, da se vse sestavine povežejo. Po enakem posotopku pripravimo še ostale čokoladne kreme.
1. Korak Biskvit damo na podstavek in namestimo obroč. Prelijemo s kremo mlečne čokolade in damo v hladilnik, da se strdi. Medtem, ko se krema hladi, po enakem postopku pripravimo jagodno čokoladno kremo in nato še kremo bele čokolade. Torto ohlajamo vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,98 €
Skupaj:
17,82 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno