Sestavine:
- 250 g masla
- 300 g sladkorja v prahu
- 3 žlice mleka
- 3 čajne žličke pistacijine paste
- Ščepec soli
- Nasekljane pražene pistacije
Pistacijeva krema je izvrsten dodatek, ki prinaša bogat in oreškast okus v številne sladice. Njena kremasta tekstura in značilen zeleni odtenek naredijo vsako torto ali slaščico še bolj privlačno in slastno.
V tem receptu bomo uporabili BAM pistacijino pasto, kulinarični dragulj, narejen iz 100% vrhunskih pistacij. Vsaka pistacija je skrbno olupljena, prepražena za bogato aromo in zmeljena v gladko pasto, ki diši po praženih pistacijah.
Pistacijeva krema se odlično poda kot polnilo za pistacijevo torto, pa tudi za posebne kombinacije, kot sta pistacijeva torta z malinami in dodatnimi pistacijami. Ta čudovita kombinacija ponuja harmonijo sladkosti in kislosti, ki obogati vsak grižljaj.
S svojo enostavno uporabo, zahvaljujoč praktični tubi, BAM pistacijina pasta omogoča enostavno doziranje in ohranja svežino, kar je idealno za vse naše pekovske mojstrovine.
S pistacijevo kremo lahko popestrimo tudi druge sladke dobrotame, kot so kolački, piškoti ali tortice, in tako dodamo edinstven pečat vsaki sladici.
V večji skledi previdno stepemo mehko maslo z električnim mešalnikom na srednji hitrosti. Postopek traja približno 3 do 5 minut, dokler ne dosežemo svetle in puhaste teksture, ki jo bomo potrebovali za osnovo naše kreme.
Počasi začnemo dodajati sladkor v prahu. Na začetku mešamo na nizki hitrosti, da se sladkor ne razsuje po kuhinji. Ko je sladkor popolnoma vmešan in se zmes lepo poveže, povečamo hitrost mešalnika in mešamo še 2-3 minute, da dobimo zračno in homogeno zmes.
Dodamo 2-3 žlice mleka, pistacijino pasto in ščepec soli. V tem koraku mešamo, dokler se vse sestavine ne povežejo v gladko in kremasto zmes, ki bo našo torto obogatila s slastnim okusom. Za dodaten hrustljav element v pistacijevo kremo vmešamo še nasekljane pražene pistacije.
Na koncu preverimo konsistenco kreme. Če se nam zdi, da je pretrda, dodamo še malo mleka, da jo zmehčamo. Če pa je krema pretekoča, jo zgostimo s še malo sladkorja v prahu, da dosežemo želeno teksturo.