Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
mini cokoladne tortice na palcki - cokoladne lizike

Čokoladne tortice na palčki, ki jih lahko imenujemo tudi čokoladne lizike. Le kdo jih ne pozna? Nepogrešljiva sladica na rojstnodnevnih zabavah tako otrok kot odraslih! Priprava le teh sicer ni tako enostavna, vendar okus in izgled odtehtata ves trud!

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 0,75 skodelice sladkorja
  • 0,5 skodelice moke
  • 0,5 skodelice kakava v prahu
  • 0,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 0,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 jajce
  • 0,5 skodelice mleka
  • 0,5 skodelice rastlinskega olja
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste
  • 0,5 skodelice vrele vode
  • 100 g svežega sira
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 2 žlici masla
  • 0,5 žlice mleka

Navodila za uporabo:

1. Korak Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V posodi zmešajte sladkor, moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
2. Korak Dodajte jajca, mleko, olje in vanilijo. Stepajte z električnim mešalnikom približno 2 minuti. Vmešajte še vrelo vodo.
3. Korak Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vsujte pripravljeno testo. Pecite 30-35 minut, nato vzemite iz pečice in ohlajajte 10 minut. Testo stresite iz pekača in ga postavite v hladilnik.
4. Korak Ko je testo popolnoma ohlajeno, ga pregnetite z vilicami, da razpade in da nastanejo drobtinice.
5. Korak V drugi posodi do gladkega stepite sveži sir, maslo, sladkor v prahu in mleko. Vsujte v biskvitne drobtinice in dobro premešajte z žlico.
6. Korak Preverite ali se iz testa z lahkoto naredijo kroglice (če ne dodajte še malo mleka). Posodo s testom postavite v hladilnik za nekaj časa. Pripravite pladenj in že lahko pričnete z izdelavo kroglic.
7. Korak Vzemite poljubno količino testa in oblikujte kroglico. Vanjo zapičite palčko za liziko in jo postavite obrnjeno navzdol na pladenj. Tako naredite tudi s preostankom testa. Kroglice ohladite.
8. Korak Nato pripravite preliv. V vodni kopeli stopite mlečno čokolado in kocko voska, da bo preliv bolj obstojen. Dobro premešajte!
9. Korak Vsako liziko pomočite najprej v čokolado in jo nato potresite še z dekorativnimi mrvicami. Položite nazaj na pladenj, da se čokolada strdi. Ohlajajte pri sobni temperaturi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,38 €
Skupaj:
21,42 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno