Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike
Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike
(1)
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
Št. sestavin:
17
Čokoladne tortice na palčki, ki jih lahko imenujemo tudi čokoladne lizike. Le kdo jih ne pozna? Nepogrešljiva sladica na rojstnodnevnih zabavah tako otrok kot odraslih! Priprava le teh sicer ni tako enostavna, vendar okus in izgled odtehtata ves trud!
Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike
dekoracija po izbiri - čokoladne mrvice, zvezdice ipd.
Navodila za uporabo:
1. Korak
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V posodi zmešajte sladkor, moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
2. Korak
Dodajte jajca, mleko, olje in vanilijo. Stepajte z električnim mešalnikom približno 2 minuti. Vmešajte še vrelo vodo.
3. Korak
Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vsujte pripravljeno testo. Pecite 30-35 minut, nato vzemite iz pečice in ohlajajte 10 minut. Testo stresite iz pekača in ga postavite v hladilnik.
4. Korak
Ko je testo popolnoma ohlajeno, ga pregnetite z vilicami, da razpade in da nastanejo drobtinice.
5. Korak
V drugi posodi do gladkega stepite sveži sir, maslo, sladkor v prahu in mleko. Vsujte v biskvitne drobtinice in dobro premešajte z žlico.
6. Korak
Preverite ali se iz testa z lahkoto naredijo kroglice (če ne dodajte še malo mleka). Posodo s testom postavite v hladilnik za nekaj časa. Pripravite pladenj in že lahko pričnete z izdelavo kroglic.
7. Korak
Vzemite poljubno količino testa in oblikujte kroglico. Vanjo zapičite palčko za liziko in jo postavite obrnjeno navzdol na pladenj. Tako naredite tudi s preostankom testa. Kroglice ohladite.
8. Korak
Nato pripravite preliv. V vodni kopeli stopite mlečno čokolado in kocko voska, da bo preliv bolj obstojen. Dobro premešajte!
9. Korak
Vsako liziko pomočite najprej v čokolado in jo nato potresite še z dekorativnimi mrvicami. Položite nazaj na pladenj, da se čokolada strdi. Ohlajajte pri sobni temperaturi.
Mini čokoladne tortice na palčki - čokoladne lizike
Sestavine:
sestavine za biskvit
0,75 skodelice sladkorja
0,5 skodelice moke
0,5 skodelice kakava v prahu
0,5 čajne žličke pecilnega praška
0,5 čajne žličke sode bikarbone
1 jajce
0,5 skodelice mleka
0,5 skodelice rastlinskega olja
1 čajna žlička vanilijeve paste
0,5 skodelice vrele vode
100 g svežega sira
1 skodelica sladkorja v prahu
2 žlici masla
0,5 žlice mleka
dekoracija
200 g mlečne čokolade
palčke za lizike
dekoracija po izbiri - čokoladne mrvice, zvezdice ipd.
Navodila za uporabo:
postopek priprave
1. Korak
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V posodi zmešajte sladkor, moko, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
2. Korak
Dodajte jajca, mleko, olje in vanilijo. Stepajte z električnim mešalnikom približno 2 minuti. Vmešajte še vrelo vodo.
3. Korak
Pekač obložite s papirjem za peko in vanj vsujte pripravljeno testo. Pecite 30-35 minut, nato vzemite iz pečice in ohlajajte 10 minut. Testo stresite iz pekača in ga postavite v hladilnik.
4. Korak
Ko je testo popolnoma ohlajeno, ga pregnetite z vilicami, da razpade in da nastanejo drobtinice.
5. Korak
V drugi posodi do gladkega stepite sveži sir, maslo, sladkor v prahu in mleko. Vsujte v biskvitne drobtinice in dobro premešajte z žlico.
6. Korak
Preverite ali se iz testa z lahkoto naredijo kroglice (če ne dodajte še malo mleka). Posodo s testom postavite v hladilnik za nekaj časa. Pripravite pladenj in že lahko pričnete z izdelavo kroglic.
7. Korak
Vzemite poljubno količino testa in oblikujte kroglico. Vanjo zapičite palčko za liziko in jo postavite obrnjeno navzdol na pladenj. Tako naredite tudi s preostankom testa. Kroglice ohladite.
8. Korak
Nato pripravite preliv. V vodni kopeli stopite mlečno čokolado in kocko voska, da bo preliv bolj obstojen. Dobro premešajte!
9. Korak
Vsako liziko pomočite najprej v čokolado in jo nato potresite še z dekorativnimi mrvicami. Položite nazaj na pladenj, da se čokolada strdi. Ohlajajte pri sobni temperaturi.