BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Masterchef Sacher torta z ganašem iz temnega piva in mascarpone kremo z vanilijo

  • (1)
  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 29
masterchef sacher torta z ganasem iz temnega piva in mascarpone kremo z vanilijo
Sočen čokoladni biskvit za Sacher torto s prepletom piva, ki doda grenkobo, in s sladko mascarpone kremo z BAM vanilijevo pasto, ustvari okusno tortico v košarici iz brik testa. Kako pripravimo to unikatno Karimovo sladico, ki so jo pripravili tekmovalci iz oddaje Masterchef, pa si preberi v nadaljevanju recepta.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Masterchef Sacher torta z ganašem iz temnega piva in mascarpone kremo z vanilijo

  • Čas priprave: 2 uri 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 29

Sestavine:

  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 100 g bele moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • 1 čajna žlička soli
  • 200 ml vode
  • 70 g masla
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 20 g jabolčnega kisa
  • 10 g želirnega sladkorja
  • 115 ml temnega piva
  • 200 ml temnega piva
  • 20 g sladkorja
  • 3 g ksantan gumija

Navodila za uporabo:

1. Korak

Vse sestavine razen masla zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo lepo maso. Če je masa grudasta, jo precedimo.

Pripravimo 3 plasti brick testa: ponev pravilno segrejemo in nato s čopičem testo, ki ga pripravimo, mažemo. Pazimo, da se testo pri obračanju v ponvi ne strga. Masa mora biti rahla, tekoča, a dovolj gosta, da jo lepo razmažemo s čopičem po ponvi. Testo mora biti izredno tanko, da plasti niso predebele. ɸ mora biti 18, se pravi brik mora biti dovolj velik.

2. Korak Palačinke obmažemo z maslom (tanek sloj), zložimo v model – košarico, v katero postavimo še eno košarico (nad palačinke), obložimo s keramičnimi kroglicami in jo damo v pečico. Raje spečemo več košaric, če se nam kakšna ponesreči. Košarica mora imeti lepe, gladke robove. Pečemo jo v pečici na 180 stopinj približno 20 minut – do zlatorjave rjave.
1. Korak

Pri pripravi ganaša iz temnega piva smetano zamenjamo s pivom. Sladkor in pivo segrejemo do 70 stopinj, zlijemo na BAM mlečno čokolado in zmiksamo, da je gladka, žametna na dotik, pokrijemo in damo v hladilnik.

Zelo pomembno je, da ganaš dobro zmiksamo, da ni grudic čokolade in ga lepo ohladimo, saj mora čokolada rahlo kristalizirati. Tekstura mora biti dovolj tekoča.

1. Korak Pasterizirane rumenjake in sladkor stepemo, dodamo BAM vanilijevo pasto, mascarpone, stepamo in počasi vlivamo sladko smetano.
1. Korak Vmešamo maslo in sladkor, postopoma dodajamo rumenjake, nato vlijemo stopljeno čokolado, mešamo, beljake stepemo v sneg in dodamo ostale suhe sestavine. Vse vmešamo v rahlo čokoladno maso, brez grudic.
1. Korak Sladkorju dodamo jabolčni kis in pektin ter maso skuhamo. Ko se skuha, postane tekstura bolj trda, pazimo, da je masa brez grudic, gostota mora biti podobna marmeladi.
1. Korak

Pivo in sladkor zavremo, maso nekoliko ohladimo in vanjo vmešamo ksantan gumi (oz. xantano – zgoščevalno sredstvo). Nato maso precedimo in vlijemo v sifon. Vse skupaj postavimo v hladilnik, espumo pa na torto nabrizgamo šele tik preden jo postrežemo gostom.

1. Korak

V košarico iz brik testa – na sacher biskvit damo ganaš iz temnega piva, nato dodamo tanko plast džema iz temnega piva, sledi vanilijeva krema z mascarponejem, potreseno s kakavom in na koncu na vrh nabrizgamo še espumo iz temnega piva. Krožnik dekoriramo z BAM belo čokolado.

In voilà: Karimova sladica iz Masterchefa je končana!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-5,35 €
Skupaj:
48,15 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno