Sestavine:
- 220 g sladkorja
- 3 jajca
- 750 g mascarpone sira
- 350 g "baby" piškotov
- 225 g neslanega masla
- 3 lističe želatine
- 3 mange
- BAM bela čokolada
Mangomisu ali mango-tiramisu je kombinacija klasične italijanske sladice, vendar je v mangomisu namesto čokolade dodano tropsko sadje, kot so rezine manga. Mangomisu je lahko tudi lahka sladica s pridihom klasičnega tiramisuja. Poleg tega bo tale mangomisu tudi "otrokom prijazna sladica"!
Mi bomo za pripravo uporabili BAM preliv mango, ki vas bo navdušil z izrazitim in osvežujočim okusom sočnega in sladkega manga. Sadni pripravek je narejen iz več kot 70% deleža manga in se tako odlično izkaže kot polnilo za razne sladice ali pa bo s svojim izrazitim okusom ali pa kot preliv popestri okus sladoleda, torte ali hitro pripravljenih rezin. Z njim lahko pripravite tudi kokteljle, ki so nepogrešljiva pijača vrtnih zabav ali pa z njim popestrite okus moussa in drugih krem kot je mangomisu.
Še par trikov in nasvetov, kako poskrbeti, kako tiramisu zares uspe.
V mešalniku na srednji hitrosti stepajte jajca, da postanejo bleda in penasta. Stepite mascarpone. Piškote zdrobite v kuhinjskem robotu, dokler ne nastanejo drobtine. V ponvi na zmernem ognju stopite maslo, dokler ne postane orehovo rjavo in dišeče. Dodajte k piškotom in premešajte.
Polovico mešanice potisnite na dno servirnih kozarčkov. Piškotno dno pokrijte s polovico mascarpone mešanice. Želatino za 5 minut namočite v skledo s hladno vodo, da se zmehča. V ponev dodajte mangov pire in ga na zmernem ognju zavrite. Želatini iztisnite odvečno vodo in jo dodajte k mangovemu pireju.
Odstranite z ognja in mešajte, dokler se želatina ne stopi in poveže. Odstavite in ohladite na sobno temperaturo, nato pa prelijte z mešanico mascarponeja. Hladite 30 minut ali dokler se ne strdi. Preostalo piškotno mešanico biskvita na dodajte na plasti manga.
Mangomisu pokapljajte z BAM prelivom mango in prelijte s stopljeno BAM belo čokolado.