Sestavine:
- 3 čajne žlice sladkorja
- 3 čajne žlice suhega sladkorja
- 480 g moke
- ščep soli
- 55 g neslanega masla
- 2 jajci
- olje za cvrtje
Bavarski krofi so mehki, napihnjeni krogi iz kvašenega testa. Znani so tudi po svoji obliki. Imajo tanko, plitvo sredino in dvignjen zunanji rob. Bavarske kroge najpogosteje uživamo potresene s sladkorjem v prahu ali vaniljevim sladkorjem.
Čeprav so bavarski krofi, običajno niso napoljeni z bavarsko kremo. Pravzaprav ni v navadi, da bi bili polnjeni. Poznani in zato tudi priljubljeni so zaradi oblike, zato je eno od njihovih regionalnih imen "Ausgezogene Krapfen" (dobesedno vlečeni krofi).
Sama priprava ne zahteva posebnih slaščičarskih spretnosti, prav tako se na seznamu sestavin znajdejo le vsem poznane in enostavno dostopne sestavine.
Ob bavarske krofe lahko ponudimo tudi:
*Slika: Craft beering.