Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Čokoladno - pomarančne kocke

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15
cokoladno - pomarancne kocke

BAM mlečna čokolada je univerzalna, vrhunska belgijska čokolada z vsaj 35,1% kakavovih delov. Idealna je za kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, za hitrejše in enakomernejše topljenje čokolade. Je lahka, kremasta mlečna čokolada s karamelnim pridihom.

Pripravili smo recept za pripravo čokoladnih kock s pomarančno noto. 



Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladno - pomarančne kocke

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 15

Sestavine:

  • 1 vanilijev puding
  • 300 g soka iz pomaranč (3-4 pomaranče)
  • 50 ml vode
  • 4 žlice sladkorja
  • naribana lupina ene pomaranče
  • 0,5 vrečke želatine v prahu
  • 200 ml sladke smetane

Navodila za uporabo:

1. Korak V posodo ubijte jajca. Stepajte 5 – 10 minut in vmes dodajajte mlačno vodo in sladkor. Počasi in z občutkom vmešajte še presejano moko in kakav.
2. Korak Biskvit položite v pekač, katerega nato postavite v pečico, segreto na 170 stopinj, za približno 20 minut.
3. Korak Medtem, ko se biskvit peče, pripravite kremo. Najprej ožemite pomaranče in soku dodajte vodo, naribano pomarančno lupinico in sladkor.
4. Korak 5 žlic tekočine prelijte v skledo, kjer razmešajte tekočino in prašek za puding, preostalo tekočino pa zavrite. Skuhajte kot puding in nato ohladite.
5. Korak V skledo stresite želatino in prilijte 2 žlici vode. Počakajte, da želatina nabrekne in jo potem raztopite nad vodno kopeljo. Stopljeno jo vmešajte v kremo.
6. Korak Nato se vrnite k biskvitu. Ohlajenega trikrat prerežite, da dobite 3 plasti.
7. Korak Prvo plast navlažite s sokom in premažite s tretjino kreme. To ponovite še dvakrat. Tretjo plast kreme nato prelijte še s čokoladnim prelivom (čokolada, raztopljena nad vodno kopeljo).
8. Korak Slaščico postavite za nekaj ur v hladilnih, nato pa jo pred serviranjem razrežite še na poljubno velike kocke.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno