BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni souffle z mangom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
cokoladni souffle z mangom

Mangov souffle s čokolado je sladica, ki združuje bogate, dekadentne okuse čokolade s sladkim in osvežujočim okusom svežega manga. Ko govorimo o tej sladici, govorimo o klasični francoski sladici, ki jo pripravimo iz puhaste in zračne čokoladne osnove, katero napolnimo z okusom manga.

1. Kaj sploh je čokoladni souffle z mangom in kako ga pripravimo?

Mangov souffle s čokolado je sladica, ki združuje okuse bogate, kremaste čokolade in sladkega manga. Je različica klasične francoske sladice souffle, ki je pripravljena iz osnove jajčnih rumenjakov in stepenih beljakov. 

Čokoladno puhasto osnovo pripravimo iz čokolade, masla, moke in mleka. Pripravo čokoladne zmesi si lahko poenostavimo tudi z BAM mešanico za pripravo čokoladnega souffleja. 

Priprava z mešanico bo popolnoma enostavna, saj mešanici dodamo le tri jajca ali vodo in tako ustvarimo osnovo za puhasto francosko slaščico.

Okus manga dodamo z na koščke narezanim mangom, ki jih dodamo, ko čokoladna zmes že čaka v za to namenjenih posodicah. Če svežega manga nimamo, lahko v čokoladni souflle dodamo tudi BAM preliv mango. Mangov pire čaka v ličnem steklenem kozarčku. V vsako posodico dodamo po eno žličko ali pa z njim prelijemo že pečen čokoladni souffle.

Še več trikov in nasvetov kako pripraviti čokoladni souffle, čaka tukaj.

Kombinacija čokolade in manga ustvari čudovit okus, ki zagotovo navduši vse, ki obožujejo okus čokolade in sadja. Čokolada poskrbi za globok okus, ki ga nadgradi osvežujoč okus svežega manga. To postane odlična sladica za posebne priložnosti.

Čokoladni souffle lahko ponudimo tudi s kombinacijo drugih okusov. Pripravili smo nekaj receptov:

Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladni souffle z mangom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Čokoladno osnovo za tradicionalno slaščico lahko pripravimo tudi z BAM mešanico za čokoladni souffle. Navodila za pripravo čokoladnega souffleja čakajo ob opisu izdelka na spletni strani ali na embalaži izdelka.

2. Korak

Če se ne odločimo za uporabo BAM mešanice, začnemo s pripravo osnove. Pečico segrejemo na 190°C. Z maslom namažemo 4 ramekine (namenske posodice za souffle) in jih posujemo z granuliranim sladkorjem ali kakavom v prahu. V majhni posodi pri nizki temperaturi med pogostim mešanjem stopitmo temno čokolado in maslo, dokler se ne povežeta v gladko zmes. Odstranimo z ognja in pustimo, da se zmes nekoliko ohladi.

3. Korak

V ločeni posodi zmešamo moko in mleko in mešamo toliko časa, da dobimo zmes brez grudic. Pri srednji temperaturi zmes med nenehnim mešanjem kuhamo, dokler se zmes ne zgosti, vzelo nam bo približno 2-3 minute. Nato mlečno zmes odstranimo z ognja ter dodamo rumenjake in stopljeno temno čokolado. Mešamo do gladke zmesi.

4. Korak

V veliki skledi stepemo še beljake in vinski kamen, da se oblikujejo mehki vrhovi. Postopoma dodamo še sladkor in nadaljujemo z mešanjem, dokler se iz zmesi ne oblikujejo čvrsti vrhovi. Beljakovo zmes nato nežno vmešamo v čokoladno zmes, dokler ne izginejo vse bele proge.

5. Korak

Čokoladni zmesi dodamo mango, narezan na kocke, in ga nežno premešamo. Če nimamo manga, lahko uporabimo BAM preliv mango in ga dodamo v čokolado zmes ali ga postrežemo ob serviranju. Mešanico enakomerno razdelimo v pripravljene ramekine, tako da vsakega napolnimo do približno 3/4.

6. Korak

Pečemo med 12 do 15 minut, dokler čokoladni sufle ne naraste. Na vrhu naj ustvari čvrsto plast v sredini pa naj bo še vedno rahlo tekoč. Sladico takoj postrežemo. Po želji jih lahko posujemo z dodatnim na kocke narezanim mangom in sladkorjem v prahu.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-4,29 €
Skupaj:
38,61 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno