BAM kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. S spodnjim receptom za čokoladno torto s kremo z baziliko lahko pripravite 12 kosov torte.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Čokolado razlomite na majhne koščke in jo raztopite nad vodno kopeljo. V drugi posodi gladko umešajte zmehčano maslo, kakav in sladkor v prahu ter primešajte še stopljeno čokolado. Beljaka s sladkorjem stepite v čvrst sneg, kateremu potem primešajte čokoladno zmes in rumenjak.
2. Korak
Pripravite velik pekač, obložen s papirjem za peko. Na peki papir namažite testo v obliki dveh krogov, prvi naj bo s premerom 22 cm, drugi pa s premerom 18 cm. Pekač nato postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, za približno 8 minut.
3. Korak
Medtem pripravite bazilikino kremo. V skledo nalijte malo hladne vode in vanjo položite lističe želatine. V drugo posodo nasujte baziliko in prilijte sladko smetano ter pristavite na ogenj.
4. Korak
Kuhajte dokler ne zavre, nato odstavite in pustite stati približno pol ure. Pečen biskvit vzemite iz pečice in ga prav tako ohladite. Nato penasto umešajte sladkor, nastrgano limonino lupinico in rumenjaka ter v zmes precedite smetano z baziliko.
5. Korak
Mešanico segrejte na približno 85 stopinj in nato primešajte zmehčane lističe želatine, da se raztopijo. Kremo prelijte v obroč, ki ima premer 18 centimetrov in počakajte, da se ohladi. Nato jo prekrijte s folijo in postavite v zamrzovalnik.
6. Korak
Medtem, ko čakate, da krema zamrzne, pripravite čokoladno peno. V posodi zavrite sladko smetano in nad vodno kopeljo raztopite na koščke nalomljeno čokolado. Penasto umešajte rumenjake in sladkor ter zmes prelijte v vrelo smetano.
7. Korak
Vse skupaj segrejte do približno 85 stopinj in kremo nato s počasnim stepanjem ter mešanjem ohlajajte. Stepite sladko smetano in jo tretjino primešajte k stopljeni čokoladi. Preostanek smetane in kuhano kremo pa karseda nežno vmešajte v čokoladno mešanico.
8. Korak
Sedaj, ko ste pripravili čokoladno peno se vrnite k biskvitu. Večjo plast biskvita položite v obroč za torte s premerom 22 centimetrov in premažite s tretjino čokoladne pene. Nanjo položite zamrznjeno bazilikino kremo in premažite še z drugo tretjino čokoladne pene.
9. Korak
Nato prekrijte z manjšo plastjo biskvita in namažite s preostankom pene. Tako torto prekrijte s folijo in postavite za nekaj časa v zamrzovalnik. Ko je torta ohlajena, jo vzemite iz obroča in prelijte s čokoladnim prelivom (katerega pripravite tako, da nad vodno kopeljo raztopite čokolado in sladko smetano).
10. Korak
Torto lahko okrasite z lističi bazilike, stepeno smetano ali pa z raznimi čokoladnimi okraski. Pustite domišljiji prosto pot. Pa dober tek!
BAM kakav v prahu ima toplo, rdeče-rjave barvo in prijeten čokoladen okus. Osnovo kakava tvorijo kakavova zrna iz Zahodne Afrike, dodaten okus in začimbo pa mu dajo zrna iz ostalih predelov Afrike, Azije in Južne Amerike. Zelo fina tekstura omogoča preprosto vmešanje. Idealen je za pripravo biskvitov, kolačev, sladoledov in drugih sladic. S spodnjim receptom za čokoladno torto s kremo z baziliko lahko pripravite 12 kosov torte.
Čokolado razlomite na majhne koščke in jo raztopite nad vodno kopeljo. V drugi posodi gladko umešajte zmehčano maslo, kakav in sladkor v prahu ter primešajte še stopljeno čokolado. Beljaka s sladkorjem stepite v čvrst sneg, kateremu potem primešajte čokoladno zmes in rumenjak.
2. Korak
Pripravite velik pekač, obložen s papirjem za peko. Na peki papir namažite testo v obliki dveh krogov, prvi naj bo s premerom 22 cm, drugi pa s premerom 18 cm. Pekač nato postavite v pečico, segreto na 180 stopinj, za približno 8 minut.
3. Korak
Medtem pripravite bazilikino kremo. V skledo nalijte malo hladne vode in vanjo položite lističe želatine. V drugo posodo nasujte baziliko in prilijte sladko smetano ter pristavite na ogenj.
4. Korak
Kuhajte dokler ne zavre, nato odstavite in pustite stati približno pol ure. Pečen biskvit vzemite iz pečice in ga prav tako ohladite. Nato penasto umešajte sladkor, nastrgano limonino lupinico in rumenjaka ter v zmes precedite smetano z baziliko.
5. Korak
Mešanico segrejte na približno 85 stopinj in nato primešajte zmehčane lističe želatine, da se raztopijo. Kremo prelijte v obroč, ki ima premer 18 centimetrov in počakajte, da se ohladi. Nato jo prekrijte s folijo in postavite v zamrzovalnik.
6. Korak
Medtem, ko čakate, da krema zamrzne, pripravite čokoladno peno. V posodi zavrite sladko smetano in nad vodno kopeljo raztopite na koščke nalomljeno čokolado. Penasto umešajte rumenjake in sladkor ter zmes prelijte v vrelo smetano.
7. Korak
Vse skupaj segrejte do približno 85 stopinj in kremo nato s počasnim stepanjem ter mešanjem ohlajajte. Stepite sladko smetano in jo tretjino primešajte k stopljeni čokoladi. Preostanek smetane in kuhano kremo pa karseda nežno vmešajte v čokoladno mešanico.
8. Korak
Sedaj, ko ste pripravili čokoladno peno se vrnite k biskvitu. Večjo plast biskvita položite v obroč za torte s premerom 22 centimetrov in premažite s tretjino čokoladne pene. Nanjo položite zamrznjeno bazilikino kremo in premažite še z drugo tretjino čokoladne pene.
9. Korak
Nato prekrijte z manjšo plastjo biskvita in namažite s preostankom pene. Tako torto prekrijte s folijo in postavite za nekaj časa v zamrzovalnik. Ko je torta ohlajena, jo vzemite iz obroča in prelijte s čokoladnim prelivom (katerega pripravite tako, da nad vodno kopeljo raztopite čokolado in sladko smetano).
10. Korak
Torto lahko okrasite z lističi bazilike, stepeno smetano ali pa z raznimi čokoladnimi okraski. Pustite domišljiji prosto pot. Pa dober tek!
Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.
Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.