BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA12 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladna torta brez moke - sladica, ki jo boste pojedli brez vsake slabe vesti!

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
cokoladna torta brez moke - sladica ki jo boste pojedli brez vsake slabe vesti

Če vas skrbi, da je izdelava čokoladne torte brez moke zahtevna in da ji ne boš kos, te lahko pomirimo, da je vsaka tvoja skrb popolnoma odveč, saj ni njena priprava prav nič bolj zahtevna od priprave običajne čokoladne torte. Razlikuje se le v sestavinah, zaradi česar pa nikakor ne boš prikrajšani za harmonijo slastnih okusov. Konec koncev je bistvo čokoladne torte čokolada, in ne moka. Če jo za nameček pripravimo še iz kakovostnih sestavin, pa nam sploh ni potrebno imeti slabe vesti!

Še ena zanimivost, ki bo še posebej razveselila tiste, ki nov dan radi začnejo s čokolado. Raziskovalci na univerzi Syracuse v New Yorku so odkrili, da ima čokolada, v kolikor jo redno uživamo, številne pozitivne učinke na naše zdravje, saj izboljšuje naše kognitivne zmožnosti in spomin ter abstraktno razmišljanje. Na univerzi v Tel Avivu pa so odkrili celo, da so tisti, ki vsako jutro pojedo kos čokoladne torte, bolj motivirani pri svojem delu, obenem pa celo lažje shujšajo – še posebej, če torta ne vsebuje moke.

Morda se sliši neverjetno, a v tem je nekaj resnice. Naši možgani namreč čez dan potrebujejo veliko energije vse od trenutka, ko se prebudimo. Ker telo zgodaj zjutraj bolj učinkovito predeluje hrano in energijo, mu kos čokoladne torte lahko pomaga, da možgane učinkoviteje oskrbi z energijo. In ker je presnova zjutraj hitrejša kot pozneje v dnevu, so s tem tudi možnosti za nastanek neprijetnih maščobnih oblog manjše.

Še več receptov za čokoladno torto različnih okusov te čaka tukaj.

 

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Čokoladna torta brez moke - sladica, ki jo boste pojedli brez vsake slabe vesti!

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Pečico segrejemo na 190 °C.
2. Korak Medtem ko se pečica segreva, na vodni sopari raztopimo maslo in čokolado ter dodamo ščepec soli. V stopljeno zmes dodamo vanilijevo aromo in na rahlo premešamo ter ohladimo.
3. Korak Z električnim mešalnikom penasto umešamo sladkor in jajca. V nastalo zmes vmešamo ohlajeno čokoladno zmes, ki ji na koncu vmešamo še kakav v prahu.
4. Korak Pripravljeno testo vlijemo v pekač za torto in pečemo v pečici od 20 do 30 minut.
5. Korak Ohlajeno torto premažemo z najljubšo marmelado in na koncu prevlečemo s čokoladno glazuro.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno