Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Vanilijeva krema brez grudic? Seveda!

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
vanilijeva krema je izdelana s segrevanjem mleka sladkorja jajc skroba in arome – je bogata gosta in kremasta krema ki je vsestranski vlecni konj v pekovski kuhinji dodamo jo lahko v kremne kolacke in éclairje namaze med plasti pite ali uporablja k

Vanilijeva krema je izdelana s segrevanjem mleka, sladkorja, jajc, škroba in arome – je bogata, gosta in kremasta krema, ki je vsestranski vlečni konj v pekovski kuhinji. Dodamo jo lahko v kremne kolačke in éclairje, namaže med plasti pite ali uporablja kot osnovni nadev v sadnih tortah.


Vanilijeva krema
vsebuje enostavne sestavine, torej bi naj bila tudi sama priprava enostavna. Zmešamo mleko, sladkor, jajca, škrob in aromo, nato pa sestavine segrejemo, da izkoristimo moč zgoščevanja jajc in škroba. A, sama priprava vseeno ni tako preprosta kot so preproste sestavine. Če kakšen korak preskočimo ali ga ne opravimo dovolj dobro, rezultat postreže z gosto omako polno grudic ali pretekočo kremo. A, nič hudega, pripravili smo par trikov in nasvetov, da bo priprava kreme pravi uspeh.

1. Mleko.


Izbira mleka vpliva na okus, telo in teksturo vanilijeve kreme. Polnomastno mleko (ki se uporablja v večini vseh receptov) zagotavlja polno telo, bogat okus in neprekosljivo gladka in kremna tekstura. Če uporabimo posneto mleko, bo kremi manjkal okus, tekstura pa bo ohlapna. Če uporabimo sladko smetano namesto mleka pa se bo med kuhanjem ločila maščoba in kremo spremenila v mastno zmešnjavo. Torej, za optimalne rezultate priporočamo uporabo polnomastnega mleka.


2. Jajca.


Jajca dajejo vanilijevi kremi tako okus kot strukturo. Za kremo so običajno potrebni rumenjaki, ne cela jajca ali beljaki, saj rumenjaki zaradi večje vsebnosti maščobe dajejo polnejši okus, bogatejšo barvo in nežnejšo, bolj kremno strukturo. Če rumenjake zamenjamo s celimi jajci ali beljaki, dobimo kremo, ki je manj okusna in bolj ohlapna. BAM nasvet: če želite gostejšo vanilijevo kremo z bolj jajčnim okusom uporabimo šest rumenjakov na dve skodelici mleka.


3. Škrob.


Škrob zgosti vanilijevo kremo. Koruzni škrob bo dostavil blago kremo, svetle barve, čistega okusa in ne bo prikril okusa mlečnih izdelkov in arom, poleg tega pa je brez glutena.


4. Sladkor.


Sladkor je v vanilijevi kremi zaradi sladkosti, a vendar ima še eno pomembno vlogo: pomaga upočasniti hitrost koagulacije jajc, kar zmanjša tveganje, da bi se rumenjaki med kuhanjem razlezli.


Uspeh ali poraz priprave vanilijeve kreme je odvisen tudi od zadostnega segrevanja dna kreme. Cilj je pravilno zgostiti kremo, da dosežemo trdo, gosto in gladko konsistenco, ki jo je enostavno nanesti ali razmazati. 


Na koncu pa še zelo pomembna točka: stalna pozornosti in stepanje. Če ste v kuhinji multitasker, je najbolje, da druga opravila odložite in vso pozornost posvetite vanilijevi kremi. Ne preverjajte svojega telefona in ne pozabite mešati, mešati, mešati. Stepanje poskrbi za enakomerno zgostitev vanilijeve kreme in zmanjša možnost nastanka grudic.


Če pa se s pripravo vanilijeve kreme mudi pa je tu še naša BAM mešanica za pripravo vanilijeve kreme. Mešanica bo ustvarila kremasto in gladko Vanilijevo kremo, ki jo lahko uporabite za pripravo tort, sladic v kozarcu, kot nadev pit ali polnilo v rogljičkih in sladicah iz listnatega testa. Vanilijeva krema ne potrebuje dodatnega kuhanja in je zato priprava sladice še hitrejša.

*Avtor slike: Urška Fartelj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,39 €
Skupaj:
12,50 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno