Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Popolno pripravljen cheesecake

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cheesecake je elegantna in zelo priljubljena sladica sama priprava se sicer ne slisi zahtevno a vseeno se velikokrat zgodi da s koncnim rezultatom nismo zadovoljni

Cheesecake je elegantna in zelo priljubljena sladica. Sama priprava se sicer ne sliši zahtevno, a vseeno se velikokrat zgodi, da s končnim rezultatom nismo zadovoljni.

Cheesecake je sladica, katere priprava načeloma ne zahteva veliko slaščičarskih spretnosti. Piškotno dno, cheesecake krema, poljubni preliv in to je to! A vsak, ki je cheesecake pripravljal vsaj enkrat, ve, da temu ni tako. Najpogosteje se zgodi, da piškotno dno razpoka ali pa se krema ne strdi kot bi si želeli. Zato smo pripravili nekaj trikov in nasvetov, s katerimi priprava ne bo več nočna mora.

1. Vseeno je, kakšne sestavine uporabim. Pa je res?

Ne, to ne bo držalo. Prava ali pa starejša različica cheesecake sladice se pripravi z jajci. Jajca zadržujejo zrak v testu, zato jajca čim manj mešajte, ko jih enkrat vlijemo v kremo. Da pa kremo po dodanih jajcih čim manj mešamo, moramo za to poskrbeti prej. Ker cheesecake krema običajno nima neprijetnih grudic, priporočamo, da uporabite kremni sir sobne temperature. Le-tega se lažje meša kot hladnega in tako tudi enostavneje razbijete nezaželjene grudice v kremi.

2. Med peko cheesecake sladice ni potrebna dodatna pozornost.

Tudi to ne bo držalo. Kljub temu, da cheesecake ne vsebuje sredstev za vzhajanje kot sta pecilni prašek in soda bikarbona, moramo med peko sitaucijo opazovati le skozi zaprta vrata pečice. Če vrata pečice neprestano odpiramo, s tem spreminjamo temperaturo, kar lahko povzroči razpoke. Drugi, najpogostejši razlog za razpokan cheesecake pa je predolga peka. V vsakemu receptu je zapisan čas peke, katerega ne smemo prekoračiti. Preveč pečena sladica = presuha, razpokana sladica. Seveda pa lahko ta korak tudi preskočite in pripravite cheesecake brez peke. Recept čaka tukaj.

3. Vodna kopel med pripravo cheesecake sladice. Kaj je to?

Običajno se cheesecake peče v vodni kopeli. Eden izmed bolj poznanih je japosnki cheesecake. Japonska YouTuberka Ochikeron je navdušila z receptom, ki vsebuje samo tri sestavine, s katerimi lahko pripraviš sladico, ki po strukturi stoji med torto in puhastim soufflejem. Sestavljena je iz bele čokolade, jajc in kremnega sira. Tudi ta je pečen s pomočjo vodne kopeli.

To preprosto pomeni to, kar piše. Cheesecake naj se peče v pekaču za torte, katerega postavimo v večji pekač z vodo. Jajca, ki jih dodamo v cheesecake kremo, obožujejo vlažno okolje, da lahko pravilno vzhajajo. Vodna kopel pomaga, da cheesecake ne bo suh ali zažgan. Para iz vroče kopeli bo cheesecake počasi in enakomerno dvignila, kar seveda zmanjša možnosti razpok. 

4. Kako pripravimo vodno kopel? Ali obstajajo kakšne alternative?

Enostavno in ja, obstajajo tudi drugi načini, s katerimi nadomestimo učinek tople kopeli. Pekač, v katerem se peče cheesecake,na dnu in ob straneh ovijte z aluminijasto folijo. Pekač, v katerem čaka cheesecake, položite v velik pekač. Nato večji pekač napolnite z vročo vodo. Višina vode naj sega le do 1,5 cm.


Če pa vas je strah, da bo vroča voda zalila vaš cheesecake, pa lahko vodno kopel malo prilagodimo. Večji pekač, v katerega smo nalili vročo vodo, lahko postavimo na spodnjo rešetko pečice in na višjo rešetko pekač v katerem se peče cheesecake. A pri tem moramo biti zelo hitri. Voda v pekaču naj sega do 1 cm, a tokrat mora biti vrela. Takoj, ko bo vrela voda v pečici, na vrhnjo rešetko postavite cheesecake in na hitro zaprite vrata pečice, da para, ki jo povzroča vrela voda, ostane v notranjosti pečice. Ta para bo ustvarila enak učinek kot bi se cheesecake pekel v vodni kopeli.

Če pa so na vrata potrkali nenapovedani obiski pa je tu BAM mešanica za cheesecake. Mešanica ustvari okusno, puhasto in lahko cheesecake kremo, brez peke. Priprava je zelo preprosta, saj se mešanico preprosto zmeša z vodo in stepeno sladko smetano. Cheesecake nadevu lahko po okusu dodate piškotno dno ali biskvit ter še dodatno popestrite okus s svežim sadjem ali sadnim kompotom.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno