BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Mafini: nasveti, s katerimi bodo zares uspeli

 • Čas branja Čas branja: 2 minuti
oh pa ne ze speti ti mafini ce potrebujete pomoc pri pripravi puhastih tortic ste na pravem mestu

"Oh pa ne že speti ti mafini!" Če potrebujete pomoč pri pripravi puhastih tortic, ste na pravem mestu.

Mafini so lahko sladek začetek dneva ali pa si jih privoščimo kot prigrizek. Ne glede na to ali uberemo sladko ali slano različico, moramo pri peki mafinov upoštevati nekaj preprostih stvari. A, še predno se lotimo podrobnosti, ne pozabimo zlata pravila pred peko katerekoli sladice: Vedno natančno izmerimo sestavine. Preverimo pravilnost temperature pečice. Uporabljamo kakovostne sestavine. Vse zamenjave sestavin ali postopkov vplivajo na končni rezultat.


1. Mešanje testa za mafine


  Velikokrat se zgodi, da testo za mafine preveč zmešamo. Čeprav se nam zdi, da to skoraj ni mogoče, v tem primeru pravilo "Manj je več." še kako velja. Običajno je potrebno sestavine razdeliti na suhe in mokre. Najprej premešamo suhe, ločeno mokre, potem ju združimo in spet premešamo. A ne pri pripravi mafinov. Tu ločevanje sestavin preskočimo in  pomešamo kar vse skupaj. V veliki skledi z metlico, žlico ali lopatko naredimo približno 12 obratov in testo bi moralo biti pripravljeno.


  2. Kako napolnimo modelčke za mafine?


  Posodic za mafine nikoli ne napolnimo do konca, vedno jih napolnimo le približno do 3/4. Tako naredimo dovolj prostora, da mafini vzhajajo, ne da bi pri tem zlezli iz papirnatih modelčkov. Tega pravila se držimo vedno, kadar nam recept, ne narekuje drugače. Različna priporočila so posledica dejstva, da lahko pride do odstopanj glede na to, koliko bodo mafini v določenem receptu narasli med peko. Večina mafinov se peče pri visokih temperaturah, da so lepi in visoki. To ni ključnega pomena za uspeh, vendar je vredno upoštevati, da ima temperatura velik vpliv.


  3. Pa tako dobro je kazalo, zdaj pa te luknjice v mafinih.


  Zato je zelo pomemben prvi korak: mešanje testa za mafine. Preveč mešanja + sredstva za vzhajanje (kot sta pecilni prašek in soda bikarbona) = luknjice v mafinih. K sestavinam lahko dodamo tudi malo navadnega jogurta ali kisle smetane, ki poskrbita, da vaši mafini ne bodo suhi in trdi ampak sočni. Jogurt smo med sestavine dodali k jesensko obarvanemu receptu za mafine. Recept za mafine s koščki jabolk in cimeta najdete tukaj.


  4. Najboljši recepti za mafine.


  Mafini ali majhne puhaste tortice se vedno pogosteje pojavljajo v kombinaciji različnih in mogoče celo malce nepričakovanih kombinacijah okusov. Ob recept za klasične čokoladne mafine se je postavil recept za dvojne čokoladne mafine. Običajno sicer alkohola v sladice ne dodajamo, a osvežilni kombinaciji gin tonica in puhastega biskvita v mafinih se pač nismo mogli upreti, zato je nastal recept za gin in tonic mafine.

  Okus kolačkov lahko popestrimo tudi s kremo-sadno kombinacijo. Mafini s pistacijo in jagodami so lahko odlična sladica, ko želite navdušiti z oreščkasto-sadno sladico. Okus pistacije ni močan, ker uporabimo prave oreščke pistacije in ne umetnih arom. Dodamo še intenzivnost okusa jagode in naše brbončice nam bodo za vedno hvaležne! 

  V sadno-sadnih mafinih pa okus borovnic dopolnjuje trpek okus limone. Glazura, ki jo pripravimo iz kremnega sira bo sladka. Je sploh še kakšen razlog, da mafini z limono in borovnicami vzporedno z novimi triki in nasveti ne bodo vaša naslednja sladica?

  Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

  Naroči sestavine z 10% popustom:

  Vrhunski BAM izdelki za peko.

  Popust za izdelke iz recepta - 10%:
  -3,66 €
  Skupaj:
  32,94 €

  O avtorju

  Urša R.
  Ustvarjalka vsebin
  Postani slaščičarski mojster

  Postani slaščičarski mojster

  Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

  Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

  Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
  Novice
  Recepti
  Aktualno
  Novice
  Recepti
  Aktualno