Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Kako se pripravijo sočni in hrustljavi piškoti?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
kako se pripravijo socni in hrustljavi piskoti

Piškoti. Piškoti so zagotovo jed, ki jo obožujemo vsi. Tako otroci kot odrasli. A piškoti so sladica, ki jo obožujemo vsi, če so le dobro pripravljeni. Sočni, hrustljavi, dišeči... A, kako jih pripraviti? Pripravili smo par trikov, nasvetov in na koncu še par idej, kateri piškoti naj krasijo servirni krožnik ob vaši naslednji skodelici čaja ali kave.


1. VEDNO uporabimo maslo.

 

Na seznam sestavin za pripravo se mora VEDNO najahati tudi maslo. Zakaj? Maslo je tista sestavina, ki poskrbi, da bo testo za piškote bogatejše in bolj puhasto. Maslo poskrbit tudi za ubogljivo testo, s katerim piškote tudi lažje oblikujemo. Izberemo tistega, kateremu niso dodani nobeni dodatki (sol, ipd.) in je brez sončničnih ali drugih rastlinskih emulgatorjev. Takšna izbira poskrbi za dober rezultat in topljivost masla. 


2. Vseeno je, kakšen sladkor uporabimo. Pa je res?


Ne. Ne. Noup. Ni. Niti približno ni vseeno, kakšno vrsto sladkorja uporabimo za pripravo svojih najljubših piškotov. Vrsta sladkorja, ki jo uporabimo vpliva tako na okus, teksturo kot tudi barvo sladkega končnega izdelka. V nekaterih receptih najdete tudi kombinacijo slakorjev kot naprimer: kombinacija navadnega belega in kombinacija rjavega sladkorja.


Uporaba samo navadnega belega sladkorja poskrbi za trdnejšo strukturo in hrustljav okus, medtem ko rjav sladkor v kombinaciji z belim olajša postopek karamelizacije in tako postreže z rahlo in mehko strukturo.


3. Čokoladni piškoti naj bodo pripravljeni s pravo vrsto čokolade.


Če se odločimo za pripravo
ameriških piškotov s čokolado, naj ti vsebujejo pravo vrsto čokolade. Priporočamo, da ste pri izbiri pozorni na obliko. Najbolj priporočamo obliko enakomernih čokoladnih kapljic, saj se le te enakomerno stopijo in tako olajšajo samo topljenje čokolade. Ali poenostavljeno: izberemo čokolado, ki jo brez težav pojemo tudi kot samostojni posladek. Dobra izbira bo tudi termostabilna čokolada, ki med peko ne izgubi svoje oblike, ob ogrizu pa poskrbi za pravi čokoladni okus.


4. Oblika piškotov je zelo pomembna.

 

Pa še kako se strinjamo s to trditvijo. Pravilna in enakomerna oblika ne poskbi le za navdušenje vaših gostov ampak poskrbi tudi za enakomerno pečenje. Pri oblikovanju piškotov si lahko pomagamo z žlico za zajemanje sladoleda, in sicer tako, piškotno testo zajemamo kar tako kot sladoled; na kepice. Testo lahko oblikujemo tudi s pomočjo žlice ali pa približno enake kroglice na pripravljen pekač za peko dostavljamo s pomočjo tehtnice; vsako stehtamo in iz približno enako težkih kroglic oblikujemo piškote. BAM nasvet: oblikovane piškotne kroglice lahko na pripravljen pekač obložen s papirjem za peko postavimo en dan pred samo peko. Pekač pokrijemo s folijo za živila in hranimo na hladnem. Pekač v ogreto pečico potisnemo kar direktno iz hladilnika.


5. Sladkor in maslo naj ustvarita kremno sturkturo.


Zmehčano maslo in sladkor stresemo v posodo in ju stepamo toliko časa, da dobimo kremno in rahlo strukturo. Če preskočimo korak kremnega stepanja masla in sladkorja, tvegamo pravilno stopljeno maslo, kar povzroči velike maslene madeže nestopljenga masla v pečenih piškotih.

Zdaj, ko ste postali pravi piškotni mojstri pa se lahko sprehodite po naši kategoriji receptov za piškote in najdete svoje najljubše. V kategorijo vstopite tukaj.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,49 €
Skupaj:
22,41 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno