BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Kako pripravimo veganski čokoladni ganache?

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
kako pripravimo veganski cokoladni ganache

Dekadenten in svilnato gladek čokoladni ganache je osnovna sladica, ki jo obožujejo mnogi. Klasičen recept narekuje uporabo s sladko smetano in čokolade. Kot takšen je odličen preliv za torte, kolačke in druge sladke dobrote.

Kaj pa, če se držite veganske diete ali ne prenašate laktoze? Ali lahko še vedno uživate v tej slastni sladici brez mlečnih izdelkov? Odgovor je: JA! Pokazali bomo, kako pripraviti veganski čokoladni ganache, ki je prav tako bogat in poželjiv kot klasičen čokoladni ganache.

1. Kaj sploh je veganski čokoladni ganache?

Veganski čokoladni ganache je rastlinska različica klasičnega recepta brez mleka in mlečnih izdelkov. Pripravljen je iz nemlečnega mleka in veganskega masla namesto smetane in masla. Da dosežemo bogatejšo, žametno teksturo pa uporabimo vsestransko temno čokolado. Namesto rafiniranega sladkorja lahko uporabimo tudi naravna sladila, kot sta agavin nektar ali javorjev sirup, da bo veganski čokoladni ganache še bolj zdrav.

2. Kako pripravimo veganski čokoladni ganache?

Za pripravo veganskega čokoladnega ganacha potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin. 

  • 170 g BAM temne čokolade
  • 120 ml mandljevega, sojinega ali kokosovega mleka
  • 2 žlici veganskega masla
  • 1 žlica agavinega sirupa (ali drugega naravnega sladila)

V ognjevarni posodi s pomočjo vodne kopeli stopimo temno čokolado. V majhni posodi pri srednjem ognju segrejemo izbrano rastlinsko mleko in vegansko maslo. Segrevamo ju tako dolgo, dokler se maslo ne stopi, mleko pa je vroče, vendar ne vre. Stopljeno čokolado prelijemo z vročo mlečno mešanico in mešamo, dokler le-ta ne postane gladka in sijoča. Dodamo še sladilo sladilo po lastni izbiri. Poskusite in prilagodite sladkost po svojem okusu. Zmešano zmes pustimo da se ohladi na sobno temperaturo, preden ga uporabimo kot preliv ali nadev za torte, kolačke ali druge sladice.

3. Triki in nasveti za pripravo veganskega čokoladnega ganacha

Za najboljši okus in teksturo uporabimo visokokakovostno temno čokolado. Na čokoladi poiščemo oznako "brez mleka" ali "veganska". Izberemo takšno rastlinsko mleko, ki dopolnjuje okus čokolade. Mandljevo mleko ima okus po oreščkih, ki se dobro ujema s temno čokolado, kokosovo mleko pa ganachu doda nežno tropsko noto. Mleko in vegansko maslo segrevajte le toliko časa, da se maslo stopi, mleko pa segreje. Ne pustite, da zavre, sicer se lahko ganache loči ali postane zrnat. Če želite gostejši ganache, uporabite manj mleka. Če želite redkejši ganache, uporabite več mleka.

4. Različice veganskega čokoladnega ganacha

Obstaja tudi veliko različic in načinov, kako veganski čokoladni ganache prilagoditi svojim željam.

Tukaj je nekaj idej:

  • Za bogatejši okus uporabimo čokolado z večjim odstotkom kakava. Temna čokolada s 70 % ali več kakavovih trdnih snovi bo ganachu dala globok in kompleksen okus.
  • Dodamo ščepec morske soli, da uravnovesimo sladkost in poudarimo okus čokolade. Uporabimo različna naravna sladila, kot so javorjev sirup, med ali kokosov sladkor.
  • Za okusno popestritev dodamo veganskemu čokoladnemu ganachu arome, kot so izvleček vanilije, espresso v prahu ali pomarančna lupina.
Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-6,56 €
Skupaj:
59,04 €
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno