Naroči sestavine z 10% popustom:
Vrhunski BAM izdelki za peko.

Dekadenten in svilnato gladek čokoladni ganache je osnovna sladica, ki jo obožujejo mnogi. Klasičen recept narekuje uporabo s sladko smetano in čokolade. Kot takšen je odličen preliv za torte, kolačke in druge sladke dobrote.
Kaj pa, če se držite veganske diete ali ne prenašate laktoze? Ali lahko še vedno uživate v tej slastni sladici brez mlečnih izdelkov? Odgovor je: JA! Pokazali bomo, kako pripraviti veganski čokoladni ganache, ki je prav tako bogat in poželjiv kot klasičen čokoladni ganache.
Veganski čokoladni ganache je rastlinska različica klasičnega recepta brez mleka in mlečnih izdelkov. Pripravljen je iz nemlečnega mleka in veganskega masla namesto smetane in masla. Da dosežemo bogatejšo, žametno teksturo pa uporabimo vsestransko temno čokolado. Namesto rafiniranega sladkorja lahko uporabimo tudi naravna sladila, kot sta agavin nektar ali javorjev sirup, da bo veganski čokoladni ganache še bolj zdrav.
Za pripravo veganskega čokoladnega ganacha potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin.
V ognjevarni posodi s pomočjo vodne kopeli stopimo temno čokolado. V majhni posodi pri srednjem ognju segrejemo izbrano rastlinsko mleko in vegansko maslo. Segrevamo ju tako dolgo, dokler se maslo ne stopi, mleko pa je vroče, vendar ne vre. Stopljeno čokolado prelijemo z vročo mlečno mešanico in mešamo, dokler le-ta ne postane gladka in sijoča. Dodamo še sladilo sladilo po lastni izbiri. Poskusite in prilagodite sladkost po svojem okusu. Zmešano zmes pustimo da se ohladi na sobno temperaturo, preden ga uporabimo kot preliv ali nadev za torte, kolačke ali druge sladice.
Za najboljši okus in teksturo uporabimo visokokakovostno temno čokolado. Na čokoladi poiščemo oznako "brez mleka" ali "veganska". Izberemo takšno rastlinsko mleko, ki dopolnjuje okus čokolade. Mandljevo mleko ima okus po oreščkih, ki se dobro ujema s temno čokolado, kokosovo mleko pa ganachu doda nežno tropsko noto. Mleko in vegansko maslo segrevajte le toliko časa, da se maslo stopi, mleko pa segreje. Ne pustite, da zavre, sicer se lahko ganache loči ali postane zrnat. Če želite gostejši ganache, uporabite manj mleka. Če želite redkejši ganache, uporabite več mleka.
Obstaja tudi veliko različic in načinov, kako veganski čokoladni ganache prilagoditi svojim željam.
Tukaj je nekaj idej: