BAM Čokolada

Dodatki za peko

Darila

BAM x FA13 Izdelki FIT Akademija

Izdelki v akciji

Namazi in prelivi

Čoko Kotiček

Predlogi iskanja

Čokoladni mousse je enostavno pripraviti. Pa je to res?

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
cokoladni mousse je enostavno pripraviti pa je to res

Čokoladni mousse. Kaj se zgodi v vaši glavi, ko pomislite na pripravo čokoladnega moussa? Ste v skupini, kjer skomignete z rameni, zavihate rokave, zavežete predpasnik in s slaščičarsko spatulo že topite čokolado? Ali ste v skupini, kjer ob besedi "čokoladni mousse" raje iščete izgovor, da vam le-tega ni potrebno pripravljati? Nič hudega, ne glede na to ali vam priprava te sladice predstavlja zabavo ali stres, ste na pravem mestu. 

Postregli bomo z nasveti, triki, idejami za pripravo popolnega čokoladnega moussa.

1. Uporabimo kvalitetne sestavine.

Ne glede na sladico, ki se znajde na slaščičarskem pultu, velja pravilo: sestavine naj bodo skrbno izbrane in kolikor se le da kvalitetne. Pred pripravo čokoladnega moussa pa je med drugim pomembno tudi to, da se je uporabljena sladka smetana za stepanje res sveža. Pred samim stepanjem pa naj bo tudi zelo dobro ohlajena. Dobro ohlajena sladka smetana se bo lepo stepla in vam stepanje ne bo povzročilo nobenih težav. Če bo smetana pretopla, se lahko zgodi, da se sploh ne bo stepla. V tem primeru jo skupaj s posodo prestavite na hladno in s postopkom stepanja začnite, ko bo smetna dobro ohlajena.

Če pripravljamo čokoladni mousse pa velja pravilo, da uporabimo kakovostno temno čokolado, ki bo čokoladni peni dala bogato teksturo in okus.

2. Dobro preberemo seznam sestavin in navodila za pripravo.

Tudi to pravilo praviloma velja pri pripavi vseh tako slanih kot sladkih jedi, a ga zaradi njegove samoumevnosti še dodatno izporavljamo. Ja, tako je - govorimo o tem, da je potrebno pred pripravo dobro prebrati in pripraviti sestavine, ki jih zahteva recept. Prav tako se je dobro sprehoditi skozi korake in navodila za pripravo. Prav tako priporočamo, da že vnaprej odmerjene sestavine skupaj z vsemi potrebnimi pripomočki čakajo na slaščičarskem pultu, saj bo tako sama priprava nemoteno tekla.


3. Stepanje.

Pa smo spet pri stepeni sladki smetani. Stepanje sladke smetane je pri pripravi čokoladnega moussa zelo pomemben korak. Če se vam tudi to sicer zdi kot enostavnen in ne-tako-zelo-pomemben korak, naj vas kar razočaramo. Stepanje smetane pri pripravi čokoladnega moussa se zapiše direktno med tiste, brez katerih ne gre. Zelo pomembno je, da sladka smetana ni preveč stepena, saj se lahko hitro zgodi, da končni rezultat ne bo puhasta krema ampak zbita, maslu podobna struktura. Če se vam slučajno vseeno zgodi, da vas med stepanjem preveč zanese, čokoladni mousse še ni za v koš. Preveč stepeni smetani dodamo le nekaj žlic tekoče sladke smetane in stepamo le še toliko, da se sestavine povežejo medsabo.


4. Sestavine le še zmešamo eno z drugo in priprava je gotova.

Res je, je čokoladni mousse kombinacija sestavin, a moramo samemu mešanju le-teh posvetiti malo več pozornosti. Stepeno smetano z ostalimi sestavinami dodamo previdno in pazljivo. Običajno jo primešamo na koncu in za dodajanje uporabimo le spatulo in ne električnega mešalnika. Če v tem koraku ne bomo dovolj previdni, lahko namesto zračne in puhaste kreme, postrežemo zbito, maslu podobno kremo.


5. Mousse naj se dobro ohladi.

Mousse se mora ohladiti v hladilniku 15-30 minut, preden ga lahko postrežemo. Če nameravate mousse postrežti v večih plasteh, se mora vsaka izmed plasti strditi, preden na vrh dodamo novo plast. Za serviranje moussa uporabimo primerne servirne kozarce. Med ohlajanjem vsakega pokrijemo s plastično folijo in hranimo v hladilniku vsaj eno uro.

Ideje in recepte za mousse različnih okus in oblik pa najdete tukaj. Nekaj mousse sladic najdemo tudi v BAM knjigi receptov: Sladki prigrizki.


Najljubša spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki za peko.

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-2,49 €
Skupaj:
22,41 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Tvoj vodič za popolno čokoladno doživetje.

Odkrij ekskluzivne recepte in strokovne nasvete z našo brezplačno čoko e-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno